• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Müftü Coşkun: Tutkulara gem vurma zamanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Regaip Kandili Perşembeyi Cumaya bağlayan ilk gece yani bu gece idrak edilecek. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bu anlamlı gecede bütün vatandaşları Ulu Camii, Küba ve Fuat Yağcı camilerinde yapılacak programa davet etti.

Mübarek günler, aylar ve geceler, insanlar için çok büyük kazançlara vesile olan fırsatlar olduğunu belirten Müftü Coşkun,  bu nedenle Müminler olarak her yıl recep ayı geldiğinde tarifsiz bir heyecan ile adeta hayata yeni bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Coşkun, “Üç aylardan Recep ve Şaban, bizleri ruhen ve bedenen Ramazana hazırlar. Bu sebeple Resul-i Ekrem (sav), Recep ayı girdiğinde, ‘Allah’ım! Recep ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan’a ulaştır!’ diye dua etmiş ve Üç Aylar’ı sevinçle karşılamıştır.  İdrak edeceğimiz Regaib; arzu, istek, emel ve tutku anlamlarına gelmektedir. Regaib, diğer bazı kandillerimiz gibi tarihte yaşanmış bir gecenin sene-i devriyesi değildir. Regaib, geleceğe yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren mübarek bir gecedir.” dedi.

Müftü Coşkun son olarak şunları söyledi; “Regaip gecesi için referans olarak verilen İnşirah suresinde, insanın gönül ferahlığını yakalaması ve zorlukları yenmesi ve üzerindeki boyundurukları atması için, ‘Rağbetiniz sadece Rabbinize olsun’ buyrulmuştur. Dolayısıyla Regaib; arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, Regaip’imizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi Cenabı Hakk’ın rızasına uygun hâle getirme çabasıdır. Zira kalplerimizin inşirahı, yüreklerimizin huzuru, gönüllerimizin neş’e ve sevinci ancak bu sayede mümkündür. Aynı şekilde bellerimizi büken günahlarımızdan, hata ve kusurlarımızdan, sinelerimizin ağır yüklerinden kurtulmak, şanımızı yüceltmek, güçlükleri yenmek ve işlerimizi kolay kılmak için de rağbetimizin daima Rabbimize yönelik olması gerekir. Gelin, kutlu zaman dilimleri olan üç ayları fırsat bilelim. Kalb- selim dışında hiçbir şeyin fayda vermediği o gün gelmeden önce nefsimizi, hesaba çekelim.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir