• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
İrfan-Der`den ÇATOM`a kitap bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinde yaptığı etkinliklere adını duyuran İrfan-Der (İlim İrfan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, “Kadınlardan örnek kitap okuma etkinliği” haberimizin ardından ÇATOM`da (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) kurs gören eğitimci ve kursiyerlere kitap bağışında bulundu.

Daha önce İLKHA`da yayınlanan “Kadınlardan örnek kitap okuma etkinliği” haberinde ÇATOM`da kurs gören kursiyer ve eğitimciler tek sıkıntılarının kitap azlığı olduğunu ve okumaları için hayırseverlerden kitap bağışı talebinde bulunduklarını belirtmişlerdi.

Yapılan kitap bağışıyla ilgili açıklamada bulunan İrfan-Der yetkilisi Eşref Gümüş, toplumda oluşan sorunların en büyük nedeninin kitap okunmadığından kaynaklandığına dikkat çekerek, toplumun temel taşı olan kadının bilinçlendiği takdirde tüp toplumun da düzeleceğini söyledi.

Gümüş, “ÇATOM`un kitap ihtiyacını basından öğrendikten sonra biz de İrfan-Der olarak katkı sunmak istedik. Toplum olarak bizim en büyük sorunumuz kitap okumamaktır. Toplumun temel taşı kadındır. Kadın bilinçlenirse aile düzelir, aile düzelirse toplum düzelir, toplum düzelirse ülkeler düzelir, ülkeler düzelirse dünya düzelir. Bir insan günlük ez az olarak bir saatini okumaya ayırmalıdır. İnsan okudukça bilinçleniyor, fikir dünyasında açılmalar oluyor, ufku gelişiyor. ÇATOM`un bu uygulamasını çok olumlu buluyoruz örneklik teşkil ediyor. Dileriz, tüm Kurum, okul ve ÇATOM gibi kurumlarda böyle güzel etkinlikler yapılsın. Güzel bir gelişme kendilerini takdir ediyoruz.” diye konuştu.

ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar ise “Kitap okuma ve kitap eksikliğimiz basının desteğiyle duyuruldu. Bunun üzerine İrfan-Der, İz Gören Akademi ve bazı vatandaşlardan bize birçok kitap bağışı yapıldı. Bu sayede inşallah kütüphanemiz kitap dolacak. Merkezimizde bulunan eğitimci ve kursiyerler her gün saat 10.30 ile 11.00 arası kitap okuyorlar. Kitap okuma alışkanlığı edinecekler, bu çalışmamızdaki amacımız da buydu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi. (Mehmet Aslan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir