• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesine ilişkin tebliğinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Tiryakioğlu, buna göre kırsalda yaşayan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik hazırlayacakları projelerine 30 bin liraya kadar hibe ödemesi yapılacağını ifade etti.

Genç çiftçilerin desteklenmesinin Türkiye`de tarım potansiyeline ve tarım istihdamına pozitif etki sağlayacağını kaydeden Tiryakioğlu, “Son yıllarda dünya genelinde köyden, kente doğru ciddi bir göç yaşanmakta. Küresel ölçekte oluşan hızlı nüfus artışı ve bu duruma paralel gelişen daha fazla gıda talebi de tarım sektörünün hayati önemini açıkça ortaya koymakta. Bu nedenle verimli topraklarıyla dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri olan ülkemizde kırsal kalkınmanın gelişimine katkı sağlayacak tüm programları önemsiyor ve destekliyoruz.”dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç  çiftçilere 30 bin TL hibe desteği sağlanması yolunda atılan adımın her şeyden önce kırsaldaki genç nüfusun bulunduğu alanda istihdam edilmesine katkı verecek olmasından dolayı ayrı bir değer ve ehemmiyet taşıdığına vurgu yapan Tiryakioğlu, Türkiye`de tarım, istihdam, ihracat ve mili gelire sağladığı katkı ile önemli bir sektör oluşturduğunu kaydetti.

Tiryakioğlu, “Ülkemizin tarımsal üretim değerinin 2023 yılında 150 milyar dolara çıkması ve bu rakamla dünyanın en büyük beş tarım ekonomisi arasına girmesi hedeflenmekte. Bu hedeflerin yakalanması doğrultusunda genç çiftçilerin desteklenmesi gibi AB`de uygulanan tarım programlarının ülkemizde de hayata kazandırılması sektöre önemli bir dinamizm kazandıracaktır. Bu tarz destekler genç çiftçilerin gelirinin artmasına, tarım nüfusumuzun topraklarında kalmasına ve dengesiz göçün önüne geçilmesine öncülük edecektir. Aynı zamanda genç çiftçilere verilecek eğitimlerle tarımda kalifiyenin gelişmesi ve iyi tarım uygulamalarıyla tarımsal potansiyelimizin daha etkin kullanılması da sağlanacaktır .” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)