• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Yeşil kategoride aranan PKK`lı yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, PKK üyelerinin toplantı yaptığı bilgisine ulaşan emniyet istihbarat birimleri durumu jandarmaya bildirdi.

ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER

Kısa sürede adrese giderek çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, PKK'lilere "Teslim ol" çağrısında bulundu. PKK'lıların ateşle karşılık vermesi üzerine düzenlenen operasyonda 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

1 MİLYON LİRA ÖDÜLLÜ PKK'LI YAKALANDI

Operasyonda 4 kişi de yakalandı. Bunlardan birinin PKK'nın Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı'yı kapsayan sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme olduğu öğrenildi.

Hayme'nin, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki isimlerin ölü ya da diri ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.

Gözaltına alınan diğer kişilerin ise "Sisi" kod adlı kadın pkk'LI ile Teknedüzü köyünün mevcut muhtarı Ali Rıza Şahin ve eski muhtarı Metin Aydoğdu olduğu belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il genel meclisi üyesi olduğu bildirildi.

BİNBAŞI KULAKSIZ'IN EYLEMİN PLANLAYICISI

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan "Devrim" kod adlı Mehmet Hayme'nın, 27 Temmuz 2015'te Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın hayatını kaybettiği eylemin planlayıcılarından ve PKK'nın sözde Erzurum Eyaleti Üçlü Yürütme ve Doğu Gücü sorumlusu olduğu bildirildi.

Bölgede yapılan çalışmalarda PKK'lılarca kullanılan 2 sığınağın bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgiler yer verildi:

''Sığınakta RPG-7 roketatar, 2 anti-tank silahı, anti-personel roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği ile kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 6 şarjör, bu silaha ait 194 fişek, 3 M-16 şarjör, 90 M-16 fişeği, 7 el bombası, 8 kütüklük, büyük telsiz, 3 sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman, kamera ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.''

Açıklamada, bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla yürütülen terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir