• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Valilik ile Şahinbey Belediyesinden kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı kampanyasının bu yıl da 26 Nisan 2016 günü Demokrasi Meydanı`nda düzenleneceği belirtildi.

Valilik makamında imzalanan protokol törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kızılay Doğu Akdeniz Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kan vermenin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak, kan verenlerinde daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilmesi açısından, bahar aylarında kan vermek çok önemli.”dedi.

2009 yılından bu yana toplam 6 bin 573 ünite kan topladı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Kızılay Kan Merkezi iş birliğinde 26 Nisan 2016 günü Demokrasi Meydanı`nda sabah saat 08.00`den akşam saat 22.00`a kadar kan bağışı yapacaklarını belirten Tahmazoğlu, “Ben bu vesile ile hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi ve erkek kardeşlerimizi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan verelim sağlıklı olalım. Bir kan ihtiyacı olan kardeşimize yardımcı olalım, mutlu olalım.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesinin 2013 yılında toplam 2 bin 883 ünite kan toplayarak Tüm Türkiye`ye örnek olduğunu da sözlerine ekleyen Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi 2009 yılından bu yana toplam 6 bin 573 ünite kan toplayarak Kızılay`a en önemli katkıyı sağlayan belediye olduğunu belirtti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir