• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
"Hesabını verebileceğimiz bir hayat yaşamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Üç Aylar'la ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Burhan İşliyen, çok bereketli feyizli ve ilahi lütfun nisan yağmurları gibi yağdığı mübarek gün ve gecelerin içerisine gireceklerini belirtti.

Bu aylarda bol bol tövbe ve istiğfar edilmesi gerektiğini ifade eden Müftü İşliyen, Müslümanların hesabını verebilecekleri bir hayat yaşaması gerektiğini söyledi.

“Mübarek Üç Aylar'ın dünyamız, ülkemiz, ilimiz,  evimiz,  nefsimiz ve insanımız hakkında hayırlı olmasını niyaz ediyorum.” duasında bulunan İşliyen, Üç Aylar vesilesi ile Cenabı Allah’ın rahmetini celp edebilecek amellerin yapılması gerektiğini hatırlattı.

Hz Muhammed'in (sav), “Siz yeryüzünde bulunanlara merhametle muamele edin ki, göklerin sahibi olan Allah da sizlere merhamet etsin” hadisine vurgu yapan İşliyen, her Müslümanın komşusuna, iş arkadaşına, yolda kalmışa, tanıdığı ve tanımadığı her insana rahmet ve şefkatle muamele etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu zaman diliminin fırsat bilinmesi gerektiğinin altını çizen İşliyen, “Rabbimize yönelmeliyiz, kendinize yönelmeliyiz, kalbimizi yeniden merkeze yerleştirmeliyiz. Rabbimize doğru giderken, her yaptığımız ve yapamadığımız şeylerin hesabını vereceğimiz büyük güne doğru giderken hesabını verebileceğimiz bir hayat yaşamalıyız.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Regaib, Berat ve Miraç geceleri ve Ramazan ayının, içinde Müslümanlar için bulunmaz fırsatları barındıran mübarek bir zaman dilimleri olduğunu ifade eden İşliyen, herkesin tövbeye ve istiğfara yönelmesi gerektiğini hatırlattı.

“Sevgi ve merhamet merkezli bir toplum oluşturmalıyız” diyen İşliyen, Hz Muhammed'in “Cenabı Allah ‘Nerede benim rızam için birbirlerini sevenler, nerede menfaat, ticaret ve siyaset olmaksızın sadece benim rızam için birbirlerini sevenler? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bu günde onları arşımın gölgesi altında gölgelendireceğim.” hadisine vurgu yaparak toplumun birbirlerini Allah rızası için sevmesi gerektiğine işaret etti.

Son olarak mübarek 'Üç Aylar'ın sevgi ve muhabbetin çoğalmasına, kardeşliğin pekişmesine rahmet ve şefkatin insanlar arasında hâkim olmasına vesile olmasını dileyen İşliyen, “Bütün kardeşlerimizin bu mübarek zaman dilimini tebrik ediyor ve hayırlara vesile olasın diliyorum.” dedi. (Yunus Sırat/M. Sıddık Bilge - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir