• DOLAR 32.57
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2436.602
  • ...
Mardin Valiliğinden 'Operasyon' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği, Nusaybin’de devam eden operasyonlar hakkında açıklama yaparak, kamu düzenini tehdit ederek halkın mal ve can güvenliği ile temel hak ve hürriyetlerini hedef alan PKK’ye karşı asker ve polisin yürüttüğü operasyonların demokratik hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Nusaybin’de 172 PKK’li öldürüldü

Nusaybin’de 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan ‘Müşterek Atmaca-7 Operasyonu’nun başarıyla sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada,  Operasyonun başladığı günden bu yana 172 PKK’linin öldürüldüğü, 129 barikat kaldırıldığı ve 391 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

“Basında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır”

Açıklamanın devamında, “Bunun yanı sıra gerek sosyal medya gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat valilikçe verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerince on yedi, İl Jandarma Komutanlığınca kırk altı, İl Emniyet Müdürlüğünce sekiz adet olmak üzere toplam yetmiş bir operasyonun gerçekleştirilmesi için izin ve talimat verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir