• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
"Çocuklarımızın boyunlarındaki Elif Ba'lar umudumuzdur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Eyüp Yanaç, GİK Üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arasan ve Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik’ten oluşan heyet, MÜSİAD ve MAZLUMDER Mardin şubelerini ziyaret etti.

Bölgede yaşanan çatışmalar hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, yarınlara umutla bakılması gerektiğini belirterek, “Bizim umudumuz; camileri mesken edinen çocuklarımız ve boyunlarındaki Elif Ba’lardır, parmaklarındaki zikirmatiklerdir ve yüzlerindeki tebessümdür.” dedi.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile yönetimi değişen MAZLUMDER Mardin Şubesi’ni ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, Mardin Şube Başkanı Avukat Seyfettin Baysal ve yönetim kurulu üyesi Nezir Güneş tarafından karşılandı.

“Çukur siyaseti halka zarar veriyor”

Yeni görevinde Baysal’a başarı dileklerini ileten HÜDA PAR heyeti, bölgedeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Baysal, PKK’nin şehir merkezlerine taşıdığı çatışmalar ve halen devam ettirilmekte ısrar edilen çukur siyasetinin halka zarar verdiği dile getirdi.

“İnsanlarımızın öldürülmemesi için elimizden geleni yapmalıyız”

Bölgede yaşanan çatışmalı ortam ile beraber oluşan kaos ve yaşatılan mağduriyetlerin bir hak arama yöntemi olamayacağını belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, ısrarla devam ettirilen çukur siyasetinin en büyük mağdurunun halk olduğunu söyledi.

Yanaç, “Ölümlere karşıyız ve insanlarımızın öldürülmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasıyla birlikte en çok zararı gören sivil halktır. Halkımız çukur siyasetiyle hem canından hem de malından olmuştur.” dedi.

“Önünde durmazsak bu ateş yarın hepimizi yakacak”

HÜDA PAR heyeti daha sonra MÜSİAD Mardin Şubesini ziyaret etti. Burada HÜDA PAR heyetini MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Nurettin Kasap karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Yanaç, şunları söyledi: “En fazla halkın zarar gördüğü bu çatışmaların bir an önce son bulması temennimizdir. Çatışmayı şehir merkezlerine taşımak vahşetten başka bir şey değildir. Marksistlerin yaktığı ateş bölgemizi sarmış durumda. Bizler bu ateşin önünde durmazsak bugün kardeşlerimizi yakan ateş yarın hepimizi yakacak. Zulme engel olamıyorsak bunun vahşet olduğu söyleyemez miyiz? Bugün herkes Müslümanlara karşı birleşmiş, biz Müslümanlar da amblemimizi bir kenara bırakarak birlik olmalıyız. Zulümlere, vahşetlere sesimizi yükseltmeliyiz. Tüm bu yaşananlara rağmen bizler asla ümitlerimizi yitirmemeliyiz. Küçücük çocuklarımızın boyunlarındaki Elif Ba’lar, parmaklarındaki zikirmatikler ve yüzlerinde tebessüm bizim bu umudumuzu daha da güçlendiriyor. İnşallah yakın bir zamanda çok daha güzel günleri hep beraber yaşayacağız.”

HÜDA PAR heyeti ziyaretin ardından MÜSİAD binasından ayrıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir