• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
Özcan Yıldız Anadolu İHL'nin 'Arapça' ve 'Ezan' başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması ve Savur ilçesinde düzenlenen “Genç Bilaller ezanı güzel okuma” yarışmasında birinci gelerek bölge finallerinde Mardin'i temsil etmeye hak kazandı.

Birinci olmaktan büyük sevinç duyduklarını dile getiren öğrenciler duygu ve düşüncelerini İLKHA'yla paylaştılar.

Arapça yarışmasında il birincisi oldukları için çok sevindiklerini belirten öğrenciler, gelecek nesillere de hem dünya hem de ahiretleri için imam hatip okullarına gitmeleri tavsiyesinde bulundular.

Okul dışında evde de çalıştıklarını belirten öğrencilerden Abdurrahman Gümüşsoy, “Arapça yarışmasına katıldık. Mardin İl birincisi olduk. Hocalarımız bize çok yardımcı oldu bizde elimizden geleni yaptık okulda çalışıyorduk, evde de günde 3-4 saat çalışıyorduk.” dedi.

Öğrencilerden Ufuk Mazlum Omuk ise “Arapça bilgi yarışmasına Mardin’den 14 okul katıldı. 14 okul arasından Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Allah’ın izniyle birinci geldik. Gelecek nesillere imam hatip okullarını tavsiye ediyorum çünkü hem kendi dinimizi, ibadetlerimizi, Arapça dilini hem de diğer bilgileri öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lise son sınıf öğrencisi Güneş Efe Arapça'nı çok önemli bir dil olduğuna vurgu yaparak, "Herkese imam hatipleri örnek olarak gösteriyoruz. Çünkü sadece burada Arapça dili değil Kur’an'ın dilini de öğrenmiş oluyoruz. Bundan çok onur duyuyoruz. Çünkü burada sadece dünya hayatını değil ahiret hayatımızı da kurtarmış sayılıyoruz. Bundan gayet zevk alıyoruz. Arapçayı okurken ve anlamaya çalışırken mutlu bir şekilde çalışıyoruz." diye konuştu.

Hamza Tarhan da kendilerini yarışmaya hazırlayan öğretmenlerine teşekkür etti.

Savur ilçesinde ‘Genç Bilaller ezan okuma” yarışmasında İl birincisi olan Bedrettin Taşçı, duygularını şöyle dile getirdi: "Ezanı güzel okuma yarışmasında Mardin İl birincisi oldum. Hocalarım bana çok yardımcı oldu. İlk önce mahreçleri düzelttik. Daha sonra makamlara çalıştık. Mekke Hicaz makamıyla çalışıyordum. Tabi Müslümanların ilk çağrısı olan ezan yarışmasına katılmaktan ve il birincisi gelmekten büyük bir onur ve şeref duydum. Ayrıca tüm öğrencilerin İmam Hatip okullarına gelmelerini büyük bir önemle tavsiye ederim."

Hem Arapça yarışmasında hem de ezan yarışmasında Mardin'i temsil edecek olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Okul müdürü Tarık Yılmaz, 29-30 Nisanda Diyarbakır’da Arapça Yarışmasını Bölge finalinin, 16 Nisan'da ise  Batman'da ezan yarışmasının bölge finalinin yapılacağını hatırlattı.

Yılmaz, "Bölge finallerinde öğrencilerimiz hem okulumuzu hem Mardin’imizi temsil edecekler. Kendilerine, hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimizle bölge birinciliği elde edip Türkiye finallerine katılmak istiyoruz.” Diye konuştu.

Son olarak emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, “ Bu öğrencilerimizi çalıştıran, emek sarf eden, okuldaki hocalarımıza ve evde öğrencilerimizi bu şekilde yönlendiren ailelerine de teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

Öte yandan, yarışmalarda birinci gelen öğrenci ve onları çalıştıran hocalarına okul müdürü Tarık Yılmaz tarafından başarı belgesi verildi. (Mehmet Aslan- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir