• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı`ndan İdil`e yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak`ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka yardım gönderdi.

Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirildi ve İdil'de mağdur halka gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörlüğü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde başlamış olan çatışmalı ortamdan dolayı yaklaşık 4 ay önce ‘Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir` sloganıyla bir yardım çağrısında bulunmuştuk. Bu yardım çağrımızdan sonra özellikle sokağa çıkma yasağının kalmış olduğu Cizre ile beraber yardımlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Yaşanan olaylarda mağdur olan halkımızın kaldıkları ve göç ettikleri yerlere kamyonetlerce yardımlar gönderdik. Göndermiş olduğumuz yardımlar şu an itibarıyla yetersiz kalmaktadır. Özellikle çatışmalı bölgelerden yakın civar illere göç etmiş olan halkımızın mağduriyetleri katbekat artmıştır. Mağdur halkımıza yardım ulaştırmaktan güçlük çekmekteyiz. Mağdur halkımıza yapılacak yardımlar için kamuoyundan yardım bekliyoruz. Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'na yardımları topluyoruz.” dedi.

Sokağa çıkma yasağının kalktığı İdil`e yardım malzemelerini gönderdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Özellikle son bir hafta içerisinde mağdur halkımızın yerleştiği Kızıltepe, Midyat, Silopi ve Siirt`e yardımlar gönderdik. Son olarak bugünde İdil'e göndereceğimiz yardım malzemeleri inşallah hak sahiplerine ulaşacaktır. Şu an itibarıyla gönderebileceğimiz yardımlar elimizde kalmamıştır. Mağdur halkımıza yardımlarımızın kesilmemesi için herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Sait Çelik – İLKHA) 

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir