• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
  "Vatan hainliğini yapan büyük bir örgütle karşı karşıyayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, PKK hakkında yaptığı açıklamada, "Örgüt, tarihi boyunca hiç olmadığı kadar çok desteği almaktadır, dışarıdan almaktadır. Bu kadar silahlı, cani, gaddar bir örgüt bir barış havarisiymiş gibi gösteriliyor dünya kamuoyunda." ifadelerini kullandı.

PKK'ya yönelik operasyonları da değerlendiren Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Terör dediğimiz sadece karşımızdaki birkaç bin militandan ibaret bir mesele değildir, Türkiye'nin beka meselesidir. Bununla ilgili de ciddiyetle bu sürecin üzerine gidilmektedir. Ümit ederim ki sonuç alınır. Ama 'şu gün biter, bugün biter' demek yanlış olur, kamuoyunu yanıltma olur."

Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, bu yapıya " vatan haini" diyerek, "vatan hainliğini Allah rızası için yapan büyük bir örgütle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın cumhurbaşkanımızın Amerika seyahati sırasında Brooking önündeki o gösteri ibreti alemdir. Hem Ermenilerin hem FETÖ`cülerin hem PKK`lıların nasıl bir araya gelerek sadece Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı üzerinden bir ittifak oluşturduklarını gördük. Bu asker sivil bürokrasinin içinde de müşahede ettiğimiz bir durum. Bunlarla ilgili binlerle ilgili soruşturma açıldı. Uzun yıllar boyunca son derece bir ustalıkla devletin içine gizlenerek devletin birimlerini paralelize etmek üzere hareket eden ve bunu kendisi için bir numaralı ödev gören, bağlıları da bu işi vatan hainliğini yaparken bunu Allah rızası için yapan büyük bir örgütle karşı karşıyayız.”

"Biz devleti, milleti korumak mecburiyetindeyiz"

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz devleti, milleti korumak mecburiyetindeyiz. Kimseyi haksız yere suçlayarak, kimsenin bireysel, kişisel haklarına saldırıda bulunmayız. Burada FETÖ örgütüyle yapılan mücadele, hukuk içerisinde yapılan bir mücadeledir, devam edecek olan bir mücadeledir. Nasıl 'PKK ile mücadele ne zaman bitecek' derseniz, 'FETÖ grubuyla mücadele ne zaman bitecek' derseniz, onun da tarihini veremeyiz." şeklinde konuştu.

"Cinsiyetçi, insan haklarına aykırı bir tutumdur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri hakkında, "Bu, cinsiyetçi, insan haklarına aykırı, siyasi edebe, üsluba, insanlığa, vicdana aykırı bir tutumdur" değerlendirmesinde bulunan Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu tutumu acilen değiştirmesi lazım. Çok açık söylüyorum, eğer Kılıçdaroğlu bu tutumunu değiştirmezse bu gafı kendi siyasi hayatının sonu olacaktır." şeklinde konuştu.

''Artık anayasa yapma dönemindeyiz''

Kurtulmuş, Anayasa çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Artık anayasa yazma devri geride kalmıştır, anayasa yapma dönemindeyiz. Anayasa yapmak, milletin isteklerini, taleplerini milletin temsilcileri vasıtasıyla bir metin haline dönüştürülmesidir. Yoksa bir metnin millete zorla empoze edilmesi değildir. Türkiye'nin bu noktaya geldiğine inanıyoruz ve inşallah sonuç alacağız."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir