• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Batman'da kumar operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da ihbar sonucu yapılan baskınlarda kumar oynattığı belirtilen 4 işyerine yapılan baskında çok sayıda kumar malzemesi ele geçirilip, 4 işyeri sahibine adli işlem, 30 kişiye ise idari para cezası verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ahlak Büro Amirliği görevlilerince alınan ihbarların değerlendirilmesi neticesinde Batman genelinde kıraathane veya oyun salonu olarak faaliyet gösteren ve işyerinde kumar oynanmasına imkân sağlayan 4 farklı işyerine operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, tombala olarak tabir edilen kumar oyunu için oluşturulmuş olan bir düzenek ve düzenek içerisinde rakamların yazıldığı toplar, tombala kartları, oyunlarda kullanılan çeşitli sayıda çay pulu, 4 adet kamera, 12 adet televizyon muhafaza altına alınmış, işyerlerinde ele geçen toplam bin 190 TL’nin mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı aldırıldığı bildirildi.

4 işyeri sahibi ve 8 işyeri çalışanı hakkında 'Kumar Oynanmasına Yer ve İmkân Sağlamak' suçundan adli işlem yapıldığı ifade edilen açıklamada, 8 kişinin de bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

Ayrıca bahse konu işyerlerinde tombala oynayan 88 kişiye de '5326 sayılı Kabahatler Kanunun 34. Maddesi' uyarınca 219’ar TL idari para cezası uygulandığı, işyerleri hakkında ise Valilik kararı ile 30’ar gün kapatma kararı alındığı bildirildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir