• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Ramser`de Türkiye-İran-Azerbaycan üçlü toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN: İran'ın Ramser kentinde düzenlenen Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, 3 ülke arasında önemli iş birliği konularının ele alındığı bildirildi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 3 ülke arasında önemli iş birliği konularının ele alındığını, Karabağ ve bölgede ateşkesin uygulanmasıyla ilgili uluslararası hukukun işlemesi çerçevesinde istişareler gerçekleştirildiğini söyledi.

Zarif, "İran-Türkiye ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları düzeyinde yapılan karşılıklı görüşmelerin 4'üncüsünü Ramser'de gerçekleştirdik. Bakanlıklarımızın uzmanları tarafından ön çalışması yapılan 2 protokol metni bugün 3 ülke bakanı tarafından imzalandı." dedi.

Protokol metinlerinden birinin, 3 ülke arasındaki iş birliklerinin altını çizen toplantı, diğerinin ise yine uzmanlarca üzerinde çalışılan ve gelecek 2 yılda yapılacak faaliyetleri kapsayan bildiri olduğunu dile getiren Zarif, görüşmelerin son derece faydalı geçtiğini anlattı.

Zarif, görüşmelerde ayrıca transit taşımacılık, enerji, turizm, kültür, bölge istikrarı ve huzuru gibi konuların da ele alındığını kaydetti.

Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ilki 2011'de Urumiye, ikincisi 2012'de Nahçıvan ve üçüncüsü 2014'te Van'da yapılmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir