• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu`ndan telefon diplomasisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İran'da, Katar, Suudi Arabistan ve Tayland dışişleri bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edilen bilgiye göre, Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı için İran'ın Ramsar şehrinde temaslarda bulunan Çavuşoğlu, dün ve bugün bir dizi telefon trafiği gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Muhammed Al-Thani ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Suriye konusu ele alındı.

Kaynaklar, Çavuşoğlu'nun bugün de Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ile telefonda görüştüğünü, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi muhtemel ziyaretler, 14-15 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Liderler Zirve'si toplantısının hazırlıkları ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun, geçen hafta Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD`nin başkenti Washington`da, ikili temaslarda bulunduğu Taylandlı mevkidaşı Don Pramudwunai ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedilirken, Washington'daki ikili görüşmede gündeme gelen konuların takibi ve değerlendirilmesinin yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan Çavuşoğlu'nun, Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı için bulunduğu Ramsar'dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Finlandiya'ya yapacağı resmi ziyarete katılmak üzere Helsinki'ye gittiği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir