• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Hilvan Anadolu Lisesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan Şair Nabi Anadolu Lisesinin düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu`nda saat 14.00 de başladı. Etkinliğe okul müdürü, öğrenciler ve Hilvanlılar katıldı.

Etkinlik Cihat Diler adlı öğrencinin Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran`ı Kerim tilavetin ardından günün anlam ve önemine binaen Şair Nabi Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Müslüm Selçuk Fıstık bir konuşma yaptı.

Kutlu Doğumun tüm insanlığa barış, huzur ve Adalet getirmesi temennisinde bulunan Fıstık, “Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) insanlar içinden seçilmiş insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. Bundan tam bin 400 yıl önce insanlık cahiliye devrinde yaşıyordu insanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu güçlü zayıfı eziyordu, kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü.” dedi.

Hz Muhammed`in kıza zaman diliminde büyük bir başarı elde ettiğini belirten Fıstık, “23 yıllık Peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük bir değişimin mimarı tatbikî Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed`dir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, kız ve erkek öğrencilerin okuduğu şiirler, Semazen gösterileri ve Kutlu Doğum haftası nedeniyle yapılan Hadis, mektup yarışması, naat yarışmasını kazanan öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir