• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Zor durumdaki Sur esnafından Kutlu Doğum fedakarlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Nisan ayı içerisinde Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine halk büyük teveccüh gösteriyor.

2016 yılı etkinlikleri kapsamında 17 Nisan`da Diyarbakır`da düzenlenecek etkinlik öncesi Sur esnafından büyük destek geldi. “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenecek olan etkinlik için Sur esnafı, zor durumda olmalarına rağmen ürünlerinde kampanyalar başlatırken, halk ise Hz. Muhammed için evlerinin önüne, sokaklarına afiş ve pankartlar astı.

17 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak Kutlu Doğum etkinliğini büyük heyecanla beklediklerini belirten Sur halkı, bu hayırlı halkaya tüm Diyarbakırlıların katılması gerektiğini söylediler.

“Resulullah efendimiz için canımız feda”

Kutlu Doğum etkinlikleri münasebetiyle esnaf olarak afiş ve pankart hazırladıklarını dile getiren Necati Fasıl, tek amaçlarının Hz. Muhammed`in mesajının yeniden insanlığa hatırlatıldığı bu günlere bir katkı sunmak olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda cadde ve sokaklara Hz. Muhamed`i anan afiş ve pankartları astıklarını söyleyen Fasıl, “Buralarda birkaç hafta öncesine kadar çatışma sesleri geliyordu. Elhamdülillah, çatışmalar da bitti. Kutlu Doğum ayına girdik. İnsanların peygamberini hatırlamasına vesile olmuşsak ne mutlu bize! Herkes bu uygulamadan memnun görünüyor. Herkes ‘Resulullah efendimiz için canımız feda` diyerek, afişleri iş yerlerine asıyor.” dedi.

“Kutlu Doğum etkinlikleri ile vicdan uyanışa geçiyor”

Sur`un İskenderpaşa Mahallesi`nde esnaflık yapan Hıfzullah Amca, Kutlu Doğum etkinliklerinin her semtte gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, “İnşallah bu etkinlikler ile beraber küllenmiş olan ateş tekrar parlar. Peygamber efendimize olan sevgimizi ve ilgimizi biraz da artırmalıyız. Bu tür etkinlikleri gördükçe insanların içindeki kıvılcım ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Yapılan etkinlikler ile insanların özüne kavuştuğunu vurgulayan Hıfzullah Amca, “Aynı zamanda her tarafı saran kirli oyunlar deşifre olurken, vicdan ise uyanışa geçiyor. Bunlar ortaya çıktıkça, dinimiz olan İslam`ı daha iyi anlamaya başlıyoruz. Halkı sömüren bir zihniyet var. Bu zihniyet aynı zamanda dini de sömürüyor. Kutlu Doğum etkinliklerin varlığı, hakikatleri göstererek bizi bataklıklarından kurtaracak. Aynı zamanda umutsuzluk belasından uzak tutacaktır. Ancak hizmetin devamı ve kararlılık önemlidir. Suyun azmi, kayayı delmiş. Bu bakımdan yapılan hayırlı işlerde devamlılık önemlidir.” ifadelerini kullandı.

“İnsanların ufkunu aydınlatarak, hayırlı işlere vesile oluyorlar”

Sur`da yıllardan beri esnaflık yapan Aziz Çetin ise Kutlu Doğum etkinliklerine büyük destek verdiklerini dile getirerek, “Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan faaliyetleri takdir ediyorum. İnsanların ufkunu aydınlatarak, hayırlı işlere vesile oluyorlar.” dedi.

“Kutlu Doğum haftasına özel yarı yarıya satış”

Sur`da esnaflık yapan kadınlar da Kutlu Doğum etkinliklerine destek verdiklerini ve bu kapsamda ürünlerinde büyük kampanyalar düzenlendiklerini dile getirdi.

Sur ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı psikolojilerinin bozulduğunu belirten Gizem Hanım, 5 yıldır düzenlenen etkinliklerin her zaman destekçisi olduklarını söyleyerek, ürünlerinin düzenlenen etkinlikler sebebiyle yarı yarıya fiyatlar ile satıldığını ifade etti.

Halktan büyük teveccüh gördüklerini dile getiren Gizem Hanım, “İnsanlar çok hoş karşılıyor bu kampanyayı. Kutlu Doğum etkinliğine büyük ilgi var. Herkes dört gözle bekliyor. Kutlu Doğum etkinliği tüm Müslümanlar için önemli ve olması gereken bir şey.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA) 






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir