• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Van`da Umre Ödüllü Siyer Yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba Kaymakamlığı, Belediye, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER), ortaklaşa lise öğrencileri arasında Umre Ödüllü Siyer Sınavı yarışması düzenledi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve Hz. Muhammed'in (sav) hayatının öğrenilmesi amacıyla Tuşba sınırları içerisinde bulunan lise öğrencilerin arasında düzenlenen siyer yarışmasının tanıtımı ve startını vermek üzere Tuşba Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi`nde bir program düzenlendi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Müftü Vekili İlhan Özmen, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Programda Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Müftü Vekili İlhan Özmen bir konuşma yaptılar. Konuşmalarında düzenlenen yarışma ile ilgili bilgiler verildi.

İlk olarak açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Yaptığımız bu çalışmada sizin kitap alışkanlığınızı artırmak ve kütüphanenize yeni bir kitap kazandırmak. Bu kitaplar, hem sizin hem de ailelerinizin okuması içindir. Tabi en önemlisi de Peygamber Efendimiz (sav)`in hayatını öğrenmek ve onu hayatımıza düstur etmektir. Bu konuda da sayın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Yaklaşık 8 bin kitap dağıttık”

Daha sonra konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, öğrencilere hitaben şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada 3 ay öncesinde Tuşba İlçesi sınırları içerisinde yaklaşık 8 bin kitap dağıttık. Bu kitapları dağıtırken de bizler hem Tuşba Kaymakamlığı hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz ve Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği`yle birlikte Tuşba belediyesine öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının kazanması hususunda kitap hediye edelim dedik. O dönemde en önemli kitaplardan biri olan Peygamber Efendimiz (sav)`ın hayatını vermeyi düşündük. Bu kitabı öğrencilerin okumasını istedik ve okuduktan sonra hayatlarına tatbik etsinler. Bu vesileyle kitap okuyan öğrencilerimizi de 5 Nisan`da bir imtihan edelim dedik. 24 Nisan düzenleyeceğimiz kutlu doğumda da inşallah sınav sonuçlarını açıklayacağız. Kutlu doğum etkinliğinde ise SİMMDER'le birlikte Dursun Ali Erzincanlı`yı davet ediyoruz. Sınavı kazanan arkadaşlarımız da ödüllerini o kıymetli yazar ve şairden alacaklar. Bundan dolayı bu soruları iyi cevaplayın. Ayrıca biliyorsunuz ki sınavda ilk 5`e girenleri umreye gönderiyoruz. Peygamber Efendimiz (sav)`in hayatını öğrenen siz sevgili gençlerimizi, okuyup, öğrendikten sonra inşallah O`nu (sav) ziyaret etmektir.” diye konuştu.

İlçe Müftü Vekili İlhan Özmen ise “Bu etkinliğin devamlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle kendisine ve ekibine huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Bu projede bizlerin ufak desteği oldu ancak işin aslını Tuşba Belediyesi Başkanı ve ekibi tarafından yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, okul öğrencileri ise Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe`ye bir tablo hediye ettiler. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir