• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
PKK'ye ait mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçelerinde PKK’ye yönelik yapılan baskınlarda mühimmat ele geçirildiği, çıkan çatışmada ise bir PKK’linin öldürüldüğü bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafında yapılan açıklamada; Lice ve Kulp ilçelerinde dağlık ve ormanlık alandaki sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, 4 Nisan 2016 saat 22.30 sıralarında Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi Dokuz Virajlar bölgesinde yapılan baskınlar sırasında çıkan çatışmada bir PKK’linin öldürüldüğü, silah ve teçhizatının da ele geçirildiği belirtildi.

Olay bölgesinde yapılan arazi aramalarında; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof şarjörü, 135 adet kaleşnikof fişeği, 5 adet şarjör çantası, 2 adet mutfak tüpü (Amonyum nitrat dolu), 5 adet pil ile hazırlanmış el yapımı düzeneği, 2 adet akımölçer, 3 adet 50 metre 0,75 çapında kablo, bir adet el telsizi, bir adet el telsizine ait anten, bir adet gündüz görüş el dürbünü, el yapımında ve yerleştirmesinde kullanılan muhtelif malzeme (kazma, kürek,  çapa, çekiç, tornavida, makas, pense, kasatura, koli bandı vb.), PKK’lilere ait muhtelif yaşam malzemesi (hurç, el feneri, uyku tulumu, sırt çantası vb), havadan görüntülenmeyi engellemek maksatlı şemsiye, 10 gram kubar esrar, 10 adet muhtelif gıda malzemesi ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir