• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Gaziantep'te çiftçilere domates ve biber fidesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde dolmalık biber ve domates üretimi yapan çiftçilere 400 bin domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Oğuzeli’de çiftçilere dağıtılan biber ve domates fidesi dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Oğuzeli'nin dolmalık biber çeşitleriyle meşhur olduğunu ve “Barak” biberinin tescili için yola çıktıklarını söyledi.

Dolma yemeğinin Gaziantep mutfağının en önemli yemeklerinden biri olduğunu söyleyen Yılmaz, bu kapsamda Oğuzeli ilçesindeki 100 çiftçiye destek amacıyla 400 bin dolmalık biber ve domates fidesi dağıttıklarını belirtti.

İlçe merkezinde düzenlenen törene Oğuzeli Kaymakamı Yasin Yunak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz,  Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özer ile çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Oğuzeli’nin tarihi, kimliği, kültürü ve geçmişiyle en güzel ilçelerden birisi olduğunu söyleyerek, “Bizim özellikle toprağımızı, suyumuzu ve havamızı korumamız lazım.  Ankara bu bölgede kullanılacak suyu ve barajları hızlı bir şekilde tamamlıyor. Hiç beklemeden bu suyu daha iyi kullanmamız gerekiyor.” dedi.

Oğuzeli çiftçisini unutmadıklarını belirten Şahin, “Oğuzeli, dolmalık biber ve narı ile bilinen bölgemizin değerli bir ilçesidir. Buranın kırmızı toprağı hiçbir yerde yok. Bizim özellikle bu toprağın değerini ve kıymetini iyi bilmeliyiz. Hazine olan bu kırmızı toprağımızı geleceğe taşımalıyız. Burada yarım olan barajları tamamlayarak sulu tarımdaki üretkenliği arttırmak istiyoruz. Fıstık ve nar bu bölgenin vazgeçilmez tarım ürünleridir. UNESCO durduğu yerde gelip bizi dünyanın 8’inci gastronomi kenti seçmedi. Sizin bu değerli mutfak ürünlerinizin lezzetlerini göz ardı edemeyiz. Dolmalık biber bizim mutfağın değerli ürünlerinden birisi. Bu açıdan onu destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oğuzeli’nin tarım ürünleri mutfağımızda önemli bir yere sahip

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise konuşmasında, Gaziantep’in sanayi kenti olmasının yanı sıra bir o kadar da tarım kenti olduğunu vurguladı.

Yılmaz, “Oğuzeli dolmalık biberin merkezi. Gaziantep mutfağının zengin çeşitlerinden biridir. Şimdi “Barak” biberinin tescili için yola çıktık. Barak biberinin üretimini arttıracağız ve onu destekleyeceğiz. Başkanımızın göreve gelmesinden sonra yılda tarım için 3 milyon lira bütçe ayrılıyor. Bu da bizim tarıma gösterdiğimiz önemi ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Oğuzeli Kaymakamı Yasin Yunak da “Barak” adıyla biberin de tescil edilmesinin tarımdaki başarıyı gösterdiğini söyledi.  Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere domates ve biber fideleri dağıtıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir