• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Mardin, Şırnak ve Hakkari`de 15 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı "Önemli Yurtiçi Olaylara" başlığı altında verdiği bilgilere göre Mardin, Şırnak ve Hakkari'de dün devam eden operasyonlarda 15 PKK'li öldürüldü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde  devam eden operasyonda dün 7 PKK'li öldürüldü. Operasyon kapsamında ise  170 PKK'li öldürüldü. Dün  21 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği ilçede şu ana kadar ise 365 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak`ta dün 6, toplamda ise 147 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi. Kentteki operasyonlarda ayrıca, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet silah üstü gece görüş dürbünü, 70 kg Amonyum Nitrat ele geçirildi.
51 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği kentte toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 375 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün 2 PKK'li öldürülürken şu ana kadarki operasyonlarda öldürülen PKK'li sayısı 132 olarak açıklandı.

Öte yandan ilçede  bir adet Biksi, bir adet termal silah dürbünü, üç adet anti tank RPG-7 mühimmatı, beş adet RPG-7 sevk fişeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 adet Biksi fişeği, 300 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 adet uçaksavar fişeği, 57 adet 7,62 mm fişek, dört adet taarruz el bombası ele geçirildi.

İlçede  dün itibariyle 9  adet el yapımı patlayıcı, operasyonların tamamında ise 183 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Açıklamada ayrıca Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapılan operasyonda, bir PKK'li cesedi ile birlikte, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, iki adet el bombası, bir adet telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir