• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
Tarsus'ta 'Zeytin Platformu' kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli kurum ve STK’lar tarafından, Tarsus’a özgü Sarıulak Zeytin’i için coğrafi işaret alınması ve organik üretim konusunda çiftçilerin bilgilendirilmesine yönelik 'Zeytin Platformu' kuruldu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Tarsus İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, “40 bin dönümde 1 milyon 628 bin ağaçta yaklaşık 60 bin ton zeytin üretimi gerçekleştirilmek istiyoruz. Üreticilere daima destek olacağız. Bunun yanı sıra organik zeytin üreticiliği yapanları belgelendireceğiz.” dedi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ise “Bu kapsamda bir araya gelen Zeytin Platformu üyeleri ile önemli çalışmalar gerçekleştirerek, özellikle Tarsus'a özgü olan Sarıulak zeytin cinsini tanıtmaya yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Sarıulak zeytin tanımını festival düzenleyerek, adını tüm yurtta duyurabiliriz. Tarsus'a yapılması düşünülen gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile birlikte zeytin üretimi mutlaka artırılmalı ki, üretimi sanayiye dönüştürelim.” ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantıda Tarsus'a özgü olan Sarıulak zeytin çeşidine ait coğrafi işaretlenmesi konusunda başvuruların yapılması, zeytin yetiştiriciliği yapılan tüm mahallelerin organik zeytin projesine alınmasına hususunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne talepte bulunarak Bakanlık düzeyinde takibinin gerçekleşmesinin önemi vurgulandı. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir