• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
"Çok geç olmadan kardeşlerimize sahip çıkalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak, Cizre, Sur, İdil ve Nusaybin’de yaşanan olaylardan dolayı Mardin merkez Artuklu ilçesine göç eden ailelere yardımda bulunmak üzere Mardin STK Platformu bünyesinde kurulan Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, kısa sürede binlerce aileye ulaşarak çeşitli yardımlarda bulundu.  

Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, İLKHA muhabirine şimdiye kadar 4 binin üzerinde battaniye, 3 bine yakın gıda kolisi ve hijyenik paketler dağıttıklarını söyledi.

Bölgedeki olaylardan dolayı Mardin’e göç eden insanlara yardım ellerini uzattıklarını kaydeden Yılmaz, iç göçle mağdur olan halka yardımlarının süreceğini aktardı.

İmkânları ölçüsünde yardımda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, platform binasına gelemeyen ailelere de kendi araçlarıyla yardımlarını bizzat evlere dağıttıklarını söyledi.

Yılmaz, “Tabi bizim imkânlarımız kısıtlı, ben buradan büyük sivil toplum kuruluşlara seslenmek istiyorum; bizlere yardımlarınızı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz yardımları mağdur vatandaşlara ulaştırırız. Yeter ki bize yardım gönderin.” dedi.

“Çalışmalarımız sürüyor”

Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nu yaklaşık bir ay önce kurduklarını kaydeden Yılmaz, “Platformumuzun amacı; bölgemizdeki çatışmalardan dolayı Artuklu ilçemize yerleşen insanlara yardımcı olmaktır. Bugüne kadar hizmetlerimiz güzel bir şekilde devam etmektedir. Nusaybin’den bize müracaat edip kayıtlarını yaptığımız bin 500’ün üzerinde aile vardır, bunların dışında 500 aile de İdil, Derik, Cizre, Silopi ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelmedir. Bunları kayıt altına alıp çalışmamızı sürdürmekteyiz.” dedi.

“İhtiyaca göre yardım yapıyoruz”

Göç eden ailelere battaniye, gıda, hijyenik paket başta olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını aktaran Yılmaz, “Genellikle gıda üzerinde duruyoruz. Maddi durumu düşük olan ailelere de nakdi yardımda bulunuyoruz. Bugüne kadar 4 binin üzerinde battaniye, 3 bine yakın gıda kolisi ve hijyenik paketler dağıttık. Bir kısım ev eşyası da dağıttık.” diye konuştu.

“Birden fazla aileye aynı evde yaşamak zorunda kalmış”

Yaptıkları yardımların yeterli olmadığını ve kendilerine müracaat eden ailelerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Yılmaz, şuan kendilerine 2 binin üzerinde aile başvurduğunu söyledi. Yılmaz, “Mardin’e yerleşen 4 binin üzerinde aile bulunmakta. 2 veya 3 ailenin aynı evde yaşadıklarına şahit olduk. Bu yüzden yardımlar yetersiz kalıyor.” dedi.

“Yardım çağrısı”

Sivil toplum kuruluşlarına seslenen Yılmaz, “Biz Mardin’de, Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak, burada şeffaf bir şekilde bu hizmeti yapmaktayız ve herkesten destek bekliyoruz. Bu ailelerin en büyük sıkıntısı ev sorunudur. Birkaç ailenin aynı evde yaşaması büyük bir sıkıntıdır. Akılları hep Nusaybin’de, ‘Evimiz yıkıldı, artık yok olacak’ düşüncesi içerisindeler. Bu çatışmaların uzun bir süre devam edeceği tahmin ediliyor. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı kalksa dahi, kentsel dönüşümden bahsediliyor. Bu kentsel dönüşümünde uzun bir süre devam edeceği tahmin ediliyor.” şeklinde konuştu.

“Çok geç olmadan kardeşlerimize sahip çıkalım”

Yılmaz son olarak şunları söyledi; “Bizim sloganımız; ‘Gün kardeş olma günüdür.’ Bugün bu kardeşlerimize sahip çıkmazsak, yarın çok geç olabilir. Bu yüzden bütün duyarlı, hayırsever insanlarımıza buradan seslenmek istiyorum; biz platform olarak bu hizmete varız. Yerleşim yerlerini terk edip Mardin’e sığınan kardeşlerimiz yanındayız. Gece-gündüz demeden onlara hizmet etmeye hazırız. Halkımızın da buna katkıda bulunmasını istiyoruz. Kardeş aile projemiz var. Mardin halkımızın bu projeye destek vermelerini bekliyoruz. Bir aileye birkaç aylığına maddi ve manevi yönden destek olabilirler.”

Yardım yapmak isteyenler için hesap numarası

Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna yardım etmek isteyenler platformun Vakıf Bank'ta açtığı TR03 0001 5001 5800 7304 4298 82 İBAN numaralı hesaba yardımda bulunabilirler. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir