• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Batman'da "Asil Duruş" semineri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davet ve Kardeşlik Vakfı Batman Temsilciliğinin haftalık seminerleri kapsamında Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı ve Türkiye Nida Yayıncılık Editörü Recep Songül’ün sunduğu “Madde ve Mana Arasında Asil Duruş İman, İslam, İhsan”  adlı seminer gerçekleştirildi.

Vakıf Merkezinde gerçekleştirilen seminere, bazı STK temsilcileri, kanaat önderleri ve Batman Milli Eğitim Müdürü yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

Seminerde, DKV’nin eğitim, yardım ve ilim alanında yaptığı hizmetler ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.

Verilen seminerde Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül madde ve mana arasında günümüz Müslümanlarının asil duruş sergileyebilmesi için İslam, iman ve ihsan kavramlarının samimiyetle içinin doldurulması gerekliliğine dikkat çekti.

“Mümin için önemsenmesi gereken asıl mesele ahiret hayatı meselesidir”

Songül, “Bizler ümmet olarak büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Başörtüsü mücadelesini kazanmış olabiliriz ama örtünün altındaki başları kaybettik. Başta ailemiz olmak üzere bütün Müslümanlara Allah’ı hatırlatmak boynumuzun borcudur. Kalplerdeki iman duygularını canlandırmalıyız. Bırakın birlerinin koyduğu sınırları bir tarafa atalım. Bizler iman ve kardeşlik bağı ile birbirimize bağlı ve bir bütünüz. Mümin için önemsenmesi gereken en önemli mesellerden biri de ‘ahiret hayatını’ öncelemesi düşüncesidir. Ahiret bizim için en öncelikli meselemizdir.” diye konuştu.

“Meselelerin çözülmemesinin temelinde reçetemizi Allah’ın kitabı ve Resul’ün sünneti yerine başka yerlerde aramamızdır” diyen Songül, “İslam ve İslam davasını dert olarak değil sorun ve problem olarak görüyoruz. Düşmana sayı ve silah ile değil, Allah’a olan takvamız ile üstün oluruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir