• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Karakol yakınlarına havan mermisi düştü: 1 asker yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli ilçeleri arasındaki bölgede bulunan Dağ Hudut Karakolu'nun bulunduğu bölgeye Suriye tarafından 1 top ve 2 havan mermisi atıldı. IŞİD tarafından atıldığı iddia edilen top ve havan mermilerinin düşmesi sonucu 1 asker hafif bir şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece geç saatlerde IŞİD kontrolünde bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey bölgesinden bir top ile iki havan mermisi 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu`nun sorumluluk bölgesine düştü.

Meydana gelen patlamada ismi öğrenilemeyen bir asker hafif bir şekilde yaralanırken, saldırı sonrası ateş açıldığı belirtilen IŞİD mevzilerine fırtına obüsleriyle karşılık verildiği belirtildi. Yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, sınırda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hatırlanacağı üzere, 27 Temmuz 2015 günü Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bulunan Dağ Hudut Karakoluna açılan ateş sonucu 1 astsubay hayatını kaybetmiş, 2 uzman çavuş da yaralanmıştı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir