• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Okul masrafını çıkarmak için seyyar satıcılık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe İpekyolu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Mehmet Ali Acar (18) hafta içi okula gidip hafta sonları okul masrafını ve ailesine katkı sunmak için tablayla hediyelik çerez ve leblebi satıyor. Acar, tek hayalinin acil tıp teknisyeni olmak olduğunu belirterek ders çalıştığı için telefon ve bilgisayar kullanmadığını söyledi.

Hafta sonları ailesine katkı sunmak ve okul masrafını çıkarmak için seyyar satıcılık yaptığını müşteri olmadığı zamanlarda ise ders çalıştığını belirten Acar, “İpekyolu Anadolu lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. Hafta içi okula gidiyorum hafta sonu ise sabah saat 07.00 ilçe otogarına geliyorum. Akşam saat 05.00 kadar burada kalıyorum. müşteri olduğunda onlarla ilgileniyorum müşteri olmadığı zaman ders çalışıyorum. Burada hem okul harçlığımı hem de aileme katkıda bulunuyorum.” dedi.

Günlük kazancının 15 ile 20 TL arasında değiştiğini söyleyen Acar, “Burada Mardin’in meşhur leblebisi, badem şekeri ve çerez çeşitlerini satıyorum. Yani burada sattığım malzemelerin çoğunluğu has Mardin’e ait. İlçe otogarı olma hasebiyle ya misafirliğe giden ya da bir yerden gelip eve gidenler hediyelik olarak alıyorlar. Bazen iş oluyor bazen de olmuyor günde ortalama 15-20 TL kazanıyorum.” ifadelerini kullandı.  

Hayalinde acil tıp teknisyeni olmak olduğunu ifade eden Acar, çok çalıştığını söyleyerek, “Ne bilgisayarım nede telefonum var. Derslerime çalışmak için Ne bilgisayar nede telefon hiçbir şey kullanmıyorum sadece derslerime çalışıyorum." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA) 

































Bu haberler de ilginizi çekebilir