• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Usta öğreticiler kadro istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet tarafından taşeron işçilere kadro verilmesi müjdesinin ardından Halk Eğitim Merkezleri'nde kurs veren usta öğreticiler de umutlandı.

Memur-Sen Ergani Temsilciliğini ziyaret eden usta öğreticiler, Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk ile görüştüler. Usta öğreticiler taşeron işçilere kadro müjdesinin kendilerini ümitlendirdiğini belirttiler.

Yıllardır usta öğretici olarak hizmet verdiklerini belirten Usta Öğretici Filiz Tüzer, şimdiye kadar herhangi bir güvencelerinin olmadığını ve şu ana kadar açılan tüm davalara rağmen haklarını alamadıklarını ifade etti.

Tüzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin biz usta öğreticilere yasal zeminde bir statü vermesini ve emeğimize sahip çıkmasını istiyoruz. Türkiye geneli binlerce mağdur usta öğreticinin çalışma koşulları ve statülerindeki belirsizliğin giderilmesi konusunda şimdiye kadar bize hiç kimse destek olmadı.” dedi.

Memur-Sen Ergani Temsilcisi Cihan Selçuk da usta öğreticilere kadro ve statü verilmesi hususunda kendilerine destek olacaklarını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir