• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Van'dan İran'a ziyaretler olumlu sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Özgökçe, İran’a yaptıkları ziyaretlerin önemine dikkat çekerek, 9-11 Nisan tarihleri arasında tekrar İran’a gideceklerini belirtti.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Özgökçe, yaptıkları ziyaret sonucunda mart ayında kentte gelen İranlı turistlerin esnafın işlerine bir hareketlilik getirdiğini belirterek, nisan ayının Van için sönük geçmemesi için, İran’a tekrar bir çıkarma yapacaklarını söyledi.

“İran’a ziyaretlerimiz çok olumlu oldu”

İran’a yapılan ziyaretler neticesinde olumlu sonuç aldıklarını vurgulayan Özgökçe, “İran’da beraber çalıştığımız turizmci meslektaşlarımız var. Onların bizden yoğun istekleri vardı. Bu noktada ‘İran’a gelin, İran’da bu yıl Türkiye pazarımız yok.’ dediler. Bizlerde gelen şikâyetler üzerine İran’a bir çıkarma yaptık. İran’a giderken çok iyi izlenimler yakaladık. Acente ziyaretlerinde birebir yapılan şikâyetlere denk geldik. Bu yönde İranlılar Van’da konaklamak yerine Türkiye’nin farklı illerini istiyordu. Genel olarak da Türkiye’ye gelmek istemiyordular. Ayrıca İran’ın üzerinden kalkan ambargoların kaldırılmasıyla birlikte Batum’un da vizeleri kaldırdı. Bu yüzden İranlı turistler Batum’u ve yahut Dubai’ye gitmek istiyordular. Bizlerde Türkiye’de ve Van’da herhangi bir savaşın olmadığını yalnız birkaç noktada olayların olduğunu söyledik. Böyle söylemekle vebal aldık ama hamdolsun kazasız belasız Newroz'u atlattık. Bizlerin girişimleri sonrası Van ve Türkiye üzerinde çok istek ve talepler oldu. Bu sayede İran’a ziyaretlerimiz çok olumlu oldu diyebiliriz.” dedi.

“Bölgenin basını günübirlik takip ediliyor”

İran’da her aile günübirlik özellikle bölge basınını takip ettiğini dile getiren Özgökçe, “Malumunuz İran’da her evde ve her ailede Türkiye basını var. Özellikle de bu bölgenin basını günübirlik takip ediliyor. Takipleri sonucu; ‘Türkiye’de savaş var, bombalar patlıyor’ şeklindeki durumların çok etkisinde kalmıştılar. Eğer bizler gitmeseydik bu yıl, bu pazarı Van’da bulmazdık desek yeridir. İran’a gitmemiz ve oradaki acenteleri ziyaret etmemiz, turizmcilerle yaptığımız toplantılar, sokaklara inip halkla sohbet etmemizin ve sokağın nabzını tutmamızın çok etkisi oldu. Oradaki basınla sohbetlerimiz, görsellerimiz, basına verdiğimiz demeçler yayınlandı. İnsanlarda bu sayede duydu, gördü, işitti ve etkisinde kaldı.” diye konuştu.

“Nisan ayı Van için sönük geçmesin”

9-11 Nisan’da İran’a tekrar bir çıkarma yapacaklarını belirten Özgökçe, Nisan ayının Van için sönük geçmemesini temenni ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Allah nasip ederse 9-11 Nisan takvimi arasında bir İran ziyareti daha yapacağız. Nisan ayı Van için sönük geçmesin. Komisyonumuzda Kültür Turizm İl Müdürü, Ticaret Sanayi Odası ve birkaç tane otelimiz var. Bizler de İran’a gideceğiz oradaki meslektaşlarımızla toplantılar, görüşmeler yapacağız. Bu vesileyle Van’da ‘İndirim Günlerinin’ nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini beyan edeceğiz. Malumunuz 15-22 Nisan tarihi arasında Türkiye geneli Turizm Haftası’dır. Bizler de oradaki meslektaşlarımızı Türkiye’ye davet edeceğiz. Oradaki turizmci meslektaşlarımızı iki gün boyunca Van’da ağırlayacağız. Konaklamalarını ve masraflarının tümünü bizim esnafımız karşılayacak. Onlara burada bir info yaptıracağız, çok deneyimli rehberler eşliğinde bölgeyi dolaştıracağız. Kısaca Van’ı satacağız-pazarlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Rayiç fiyatlara yönelik tek bir şikâyet almadık”

Bu yıl rayiç fiyat uygulamalarına yönelik tek bir şikâyet almadıklarını dile getiren Özgökçe, yaşanan olaylardan dolayı sınır kapısının kapanması ve bu durumda zarar gören esnaf, turistlerin kıymetini anladığını ifade etti. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir