• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Diyarbakır`daki bombalı saldırıda 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır`da 7 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Bombalı saldırıda 7 polisin hayatını kaybettiği 15 polis ve 15 sivilin yaralandığı hatırlatılan savcılık açıklamasında, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 9 şüphelinin  ifadelerinin ardından F.K, Ç.İ, V.K ve N.K., isimli 4 kişinin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Z.Ö, S.K ve E.K, isimli 3 kişi hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma", iddialarından tutuklanmaları, şüpheliler F.Ş ve A.A'nın da "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" iddiasından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

4 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğine yer verilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/146-150-151 sorgu numarası ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler A.A. ve F.Ş. isimli 2 kişi serbest bırakılmış, N.K., F.K., Ç.İ., isimli 3 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına, S.K., ve Z.Ö., isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma), Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.a (Tasarlayarak Öldürme) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına, Şüpheli Ç.İ. ve V.K. İsimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemlerinden tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun  Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.”

Açıklamanın sonunda gözaltında olan 3 şüphelinin de emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

31 Mart Perşembe günü merkez Bağlar ilçesinde polis servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis hayatını kaybetmiş, 15 polis ve 15 sivil olmak üzere 30 kişi yaralanmış, birçok ev ve işyeri de hasara görmüştü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir