• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
`Muhammedî sevda `Heyhat minez zille` haykırışıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Kordinatörlüğü Eskişehir Bağları`nda “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğun etkinlik Ali Karaca Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Davet İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Okunan Mevlit'in ardından Umut Çocuk İlahi grubu Peygamber Sevdalıları adlı ilahiyi seslendirdi. İlahilere katılımcılar da ellerindeki tevhid bayraklarını sallayarak  büyük bir coşkuyla eşlik etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı – Yazar Salih Demir katıldı. “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasına değinerek Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlattı.

"Muhammedî sevda Hz. Hüseyin`in Heyhat Minez zille haykırışıdır.” 

Demir, “Peygamber Sevdalılarının meydanlara indiği ve Muhammedî baharı doya doya yaşadıkları ve kutladıkları bir kutlu doğuma, nurlu doğuma girmiş bulunuyoruz. Milletin inancına, Muhammedî sevdasına, peygamber aşkına ve muhabbetine tahammül edemeyenlerin inadına meydanlarımız yine Muhammedî âşıklarla dop dolu elhamdülillah. Bu sevda öyle bir sevda ki,  Muhammedî sevda bir coşkudur, kardeşliktir, kararlılıktır, sabırdır, azimdir. Muhammedî sevda Hz. Bilal`in işkenceler altındaki ehed ehed iniltileridir. Muhammedî sevda Hz. Ebubekir`in sıdkı, Hz. Ömer`in adaletidir. Hz. Osman`ın Hilmi`dir, Hz. Ali‘nin ilmidir, yiğitliğidir, teslimiyetidir. Muhammedî sevda Hz. Hüseyin`in heyhat minez zille haykırışıdır.” dedi.

"Ümmet coğrafyasının bütün mekânlarında gözyaşı hâkim"

Ümmet olarak zor bir süreçten geçtiğimize dikkat çeken Demir, "Ümmet coğrafyasının bütün mekânlarında gözyaşı hâkim, tağutlar hâkim. Ümmetin, küllerinden yeniden doğması lazım. Ümmet coğrafyası yanıp tutuşuyor. Annelerin, bebelerin gözyaşı hiç dinmedi. Ümmetin neyi var neyi yok talan edildi. Acı büyük ve acı her geçen gün katmerlenmekte. Ümmet-i Muhammed'in arasında fitne kol geziyor.  Meşrepçilik, mezhepçilik… maalesef ümmetin arasında nifak oluşmasına sebebiyetler vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Ülkemizde de et ve tırnak gibi olan kardeşler sadece ve sadece birilerinin ırkçılık ve milliyetçilik pompalaması sonucunda sıkıntıya uğramış.  Ümmet-i Muhammed olarak buna dur demeyecek miyiz kardeşlerim? Allah için bu yangını söndürmek için bazı adımlar oluşturmayacak mıyız? Evet, o ip kopmaz, o ipe tutunanlar kurtulur. İşte Ümmet-i Muhammed olarak Allah`ın kopmak bilmeyen o ipine sım sıkı tutunmamız lazım, ayrılmamamız lazım, bölünmememiz lazım.

Etkinlik Mahmut Sami Göktaş Hoca`nın okuduğu dua ile sona erdi.

Etkinliğin ardından İLKHA mikrofonlarını uzattığımız halk ise duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Katılımcılardan Muhammed Furkan Özlü, bu yılki Kutlu doğum etkinliğine geçen yıllara nazaren, daha büyük katılım olduğunu belirterek etkinliğini düzenleyen platform yetkililerine teşekkür etti.

Etkinliği ailesiyle birlikte katıldığını söyleyen Musab Çalhan,  bu tür programların her zaman olmasını temenni etti.

Batman`dan Kayseri`ye misafir olarak geldiğini ve etkinliği duyar  duymaz katıldığını ifade eden Muhammed Bilal Öztürk,  etkinliğin organizasyonunda öncülük yapanlardan teşekkürlerini iletti..

Etkinlik alanında muhtaç aileler ve öğrenciler yararına kitap standı, Rehber TV'nin ve Peygamber sevdalılarının promosyon ürünleri standı açıldı. (Mahmut Kaya, Mehmet Bayrak, Mehmet Bozdaş- İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir