• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
"Onsuz yaşayanların iki yakası bir araya gelmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal( Yağek) köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Köy Camii'sinde düzenlenen programda bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana teması olan "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" çerçevesinde Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatıldı.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı olduğu program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti. Daha sonra, Solhan Çağrı-Der İlahi Grubu tarafından Hz. Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirildi.

Programda bir konuşma yapan ilahiyatçı Molla Refik Alpaya, Hz. Muhammed'in (a.s) hayatından kesitler aktararak, ona tabi olanların dünyada ve ahirette saadete ereceğinin müjdesini verdi.

"Onsuz yaşayanların dünyada ve ahirette iki yakası bir araya gelmez"

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in bütün insanlığa rahmet olarak gönderildiğin hatırlatan Alpaya, "Efendimiz bizim için her konuda örnektir. Onu kendine örnek yapanlar huzur ve mutluluk bulur. Onsuz yaşayanların dünyada ve ahirette iki yakası bir araya gelmez. Dünya bizim için bir imtihan yeridir, sadece yemek için veya gezip boş bir hayat için değildir. Yaşadığımız ortamda birçok nimet olmasına rağmen kıymetini bilmiyoruz.  Allah’a layıkıyla bir kul ve Hz Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)’e iyi bir ümmet olmak için çalışmamız lazım."diye konuştu.

"Allah’ın dinine ve Hz Muhammed(a.s)’in sünnetine sahip çıkıp yaşamamız gerekir"

Allah’ın dinine ve Hz Muhammed’in sünnetine sahip çıkıp yaşamamız gerektiğini belirten Alpaya, "Her gün insanlar ölüyor ve dünyadan göçüp ahirette gidiyor. Dolayısıyla daha dünyadayken, ahiret için bir hazırlığımız var mı, Onun bir gayretimiz var mı diye düşünmemiz lazım. Allah-u Teâlâ bizleri kendi dinine hizmet eden ve Hz Muhammed(a.s)’in sünnetini yaşayanlardan kılsın. Bu şuurla hayatını tanzim eden kullarından eylesin." ifadelerini kullandı.

"Hz Muhammed gelmeden önce kız çocukları diri diri gömülüyordu"

Hz Muhammed(a.s)’in ilk olarak akraba ve yakınlarından başlayarak İslami anlattığını vurgulayan Alpaya, "Bizler de Allah’ın dinini ve Hz Muhammed(a.s)’in sünnetini yaşadıktan sonra en yakınımızdan başlayarak anlatmaya gayret etmeliyiz. Peygamber Efendimiz, kızlarını diri diri gömen bir topluma geldi. Efendimizin gelişiyle her türlü kötülüğün yaşandığı bu toplum bir anda hayat buldu. Hz. Muhammed (sav)’in gelişine en çok sevinen diri diri ve bir hiç uğruna toprağa gömülen kız çocukları oldu. Karanlığın çöktüğü dünya onun gelişiyle aydınlığını yaşadı. Bizler, böyle bir Peygamberin ümmetiyiz,  onun bize bıraktığı sünnetine sarılırsak hem dünyamız ve hem de ahiretimiz iyi olur. İki cihanda da saadete ereriz." şeklinde konuştu.

Program yapıla dua ile son buldu. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir