• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) tarafından bugün düzenlenen basın açıklamasında, Ortadoğu`da tartışmasız en önemli sorunun Kürt ve Kürdistan sorunu olduğunu belirtildi.

Parti yönetiminin hazır bulunduğu basın açıklamasını, TKDP Sözcüsü Rojhat Amedi yaptı. Kürt ve Kürdistan meselesini siyasi temelde çözmeyi esas aldıklarını dile getiren Amedi, çözümsüzlüğün, yürütülen yanlış politikalardan kaynaklandığına vurgu yaptı.

Amedi, “Son dönemlerde özellikle de geçen son 4-5 yılda Ortadoğu`daki siyasi gelişmeleri göz önünde bulundurursak çözülmesi gereken en önemli sorunun tartışmasız Kürt ve Kürdistan sorunu olduğunu kabul etmeliyiz. Her ne kadar Türkiye`de cumhuriyet tarihi boyunca Kürdistan sorunu sayılmışsa da bu sorunun çözüm ehemmiyeti her seferinde kendisini daha da göstermiş ve çözümü bizlere dayatmıştır. Son dönemlerde gündeme yerleşen çözümsüzlüğün yürütülen yanlış politikalardan kaynaklandığını müşahede etmekteyiz.” dedi.

Partilerinin gelinen aşamada bölgede ve Türkiye`de tıkanan sorunların çözümünde anahtar rolü üstlenebileceğine inandıklarını savunan Amedi, “1965 yılında kurulan partimiz Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, o zamanlarda bile her türlü şiddete mesafeli durmuşken siyaset yapma hakkına sahip olamamıştır. Buna rağmen hâlâ çözülmeyi bekleyen Kürt ve Kürdistan sorununun çözümü için partimiz uluslararası kriterleri ve evrensel demokratik değerler temelinde mücadeleyi esas almıştır. Gelinen aşamada bölgede ve Türkiye`de tıkanan sorunların çözümünde anahtar rolü üstlenebileceğine inandığımız, Türkiye Demokrat Partisi 2014 yılında siyasi partiler kanununa göre içişleri bakanlığına müracaat edip yasal zeminde siyaset yapma hakkını elde etmiştir. Partimiz 50 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen iç ve dış siyasi konjektörün dayatması üzerine ve bununla beraber sistemin baskıları sonucu siyaset üretme ve uygulamasında başarılı olamamıştır.” ifadelerini kullandı.

Bütün siyasi akımları dikkate almaya hazır olduklarını belirten Amedi, şöyle devam etti: “Bu çerçevede demokrasiye inanan bütün siyasi akımların önerilerini de dikkate almaya hazır olduğumuzu ve bu temelde mücadele yöntemlerimizi geliştirmeye azimli olduğumuzu beyan ediyoruz. Partimizin siyasi konsept ve hedeflerini daha geniş ve kapsamlı bir şekilde kamuoyuna ulaştırmak için partimizin yetkili organları çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu yapının geleneksel manevi değerleriyle modern siyaset metotlarını bir potada eriterek devam eden çalışmalarımızı ve bununla beraber ulaştığımız merhaleleri önümüzdeki dönemsel çalışma ve programlar çerçevesinde kamuoyuna paylaşacağımızı beyan ediyoruz.” (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir