• DOLAR 32.569
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.042
  • ...
HÜDA PAR bombalı saldırıda ölen Suriyelinin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman ve beraberindeki partili heyet, Kızıltepe (Qoser) Askerlik Şubesine yapılan bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden inşaat bekçisi Adnan Ferman`ın (56) Akyüz (Êvenê) Mahallesi`ndeki taziyesine katıldı.

PKK`nin çatışmayı şehirlere taşımasına sessiz kalındığı süreçte bu göz yummanın bölgede herkesi yakacağı bir noktaya doğru gittiğini defalarca dile getirdiklerini belirten Mahmut Kılınç, şunları söyledi:

“Kardeşimiz, Suriye rejiminin zulmünden kurtuldu ama Marksistlerin zulmünden kurtulamadı. Çatışmayı şehir merkezlerine taşımak vahşetten başka bir şey değildir. Marksistlerin yaktığı ateş bölgemizi sarmış durumda. Biz Müslümanlar bu ateşin önünde durmazsak bugün bu kardeşimizi yaktığı gibi yarın hepimizi yakacak. Görüyorsunuz! Arabaları bombalarla doldurup sivil halkın yaşam alanlarında patlatıyorlar. Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Kızıltepe ve başka şehirlerde… Bu bombalar her gün bir başka yerde patlıyor. Bu bir vahşettir. Zulme engel olamıyorsak bunun vahşet olduğu söyleyemez miyiz? Kaç aşiret, ağa, sivil toplum kuruluşu bunun bir vahşet olduğunu söyledi. Unutulmamalıdır ki bu ateş, bugün sessiz kalanları da bir gün yakacaktır.”

“Camilerimizin hoparlörlerinde Marks ve Lenin şarkılarını çaldılar”

Kemalist zihniyetin 90 yıl önce İslam`ın kutsallarına özellikle de camilerde karşı yaptıkları saygısızlığın ve fütursuzca saldırıların bugün de PKK tarafından yapıldığına dikkat çeken Kılınç, “Bu çatışmalar başladığında Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu bu çatışmaların tarifini üç kelimeyle yapmıştı. Demişti ki; bu zihniyet bölgeyi İslamsızlaştırmak istiyor, bunu yaptılar. Camilerimizin hoparlörlerinde Marks ve Lenin şarkılarını çaldılar. Kemalist zihniyet 90 yıl önce camilerimizde başka şarkılar çalıyordu, şimdi nöbeti bunlar devraldılar. Bölgemizi istikrarsızlaştırmak istiyorlardı onu da yaptılar. İnsanların can ve mal emniyeti kalmadı. Kimsenin ne malı ne de canı emniyette değildir.” ifadelerini kullandı.

“PYD`nin Suriye`de uyguladığı projeyi PKK burada uygulamak istiyor”

PYD`nin Suriye`de uyguladığı taktiğin bu bölgede de uygulamaya konmak istendiğine dikkat çeken Kılınç, PYD`nin de yine PKK`nin taktiği ile toplum içerisinde kendisi gibi düşünmeyen ve kendisine muhalif olarak gördüğü her kesi yok etmeye çalıştığına vurgu yaptı.

Kılınç, son olarak şöyle konuştu: “Bunlarda o projeyi burada uygulamak istiyorlar. Bizlerde burada birlik olmayıp bu zulme karşı durmazsak nasıl ki bu ateş bugün Suriyeli kardeşimizi yaktı yarın bizleri de yakacak. Ölümden ötesi var mı? Bize düşen bu zulme rıza göstermemektir.”  (Mehmet Aslan-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir