• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Bingöl'de "En Güzel Buzağı" yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Düzağaç kampüsünde “En Güzel Buzağı Yarışması” düzenlendi, dereceye giren buzağı sahiplerine altın hediye edildi.  

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç kampüsünde düzenlenen “En Güzel Buzağı”  yarışmasına katıldı. Vali Köşger, burada yaptığı konuşmada, hayvancılığın ilin en büyük geçim kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

Besicilerin çiftlik hayvancılığından çıkıp, endüstriyel besiciliğe geçiş yapması gerektiğini söyleyen Köşger, üretimin artması için farklı ırkların yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Devletin üreticilere yaptığı katkının önemine değinen Köşger, “Devlet olarak, vatandaşımızla kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerliyoruz. Bugün çok güzel bir etkinlik tertiplenmiş ve bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanına teşekkür ediyorum. Bugün burada en güzel buzağıyı seçeceğiz ve inşallah hayırlı olur.  Bingöl'ün tarım alanları çok sınırlıdır. Ancak, geçmişten beri bu ilin geleneksel üretim tarzı hayvancılıktır. Artık çiftlik hayvancılığından çıkıp, endüstriyel besiciliğe geçiş yapmamız lazım. Daha kaliteli, daha verimi yüksek ırklar yetiştirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım da,  yarışmaya Fırat Kalkınma Ajansı'nın da katkı sunduğunu,  bu tür etkinliklerin amacının verimliliği artırmak olduğunu belirterek, "Bingöl arazilerinin yüzde 50'sini mera ve yaylaların oluşturuyor. Bingöl'de hayvancılığın daha da artırılması için bir takım faaliyetler yürütüyoruz." dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ise  simental ırkı hayvanların bölge şartlarına uygun olduğunu belirterek, besicilerin simental ırkı hayvanları tercih etmesi gerekir. Hayvancılığın gelişmesinin Bingöl için büyük bir önem arz ediyor. Buzağı yarışmasının da besicileri hayvancılığa teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

30 buzağının katıldığı yarışma sonucunda Mehmet Kazım Gündüze'e ait 3 aylık buzağı birinci,  Yavuz Sönmez'e ait buzağı ikinci, Şerafettin Kaya'ya ait buzağı da üçüncü oldu.

Yapılan yarışmada birinci olan buzağı sahibine tam, ikinciye yarım ve üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. (İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir