• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Kutlu Doğumun ardından halk duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman`ın Balpınar (Girêsîra) beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Afrika`nın Çad ülkesinden gelerek Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde Petrol ve Doğalgaz Mühendisliğini okuyan Muhammed Hüseyin isimli genç, Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını paylaştı. Hüseyin, “Bugün Müslüman kardeşlerimizle Allah ve peygamberimiz için burada toplandık. Bu nedenle kardeşlerimizle çok mutluyuz. Bu programı tertipleyenlerden Allah razı olsun. Kutlu doğum kutlu olsun inşallah.” dedi.

Yıllar önce Kutlu Doğum etkinlikleriyle Peygamber Sevdalıların salonlara sığmadığını şimdide meydanlara sığmadıklarını vurgulayan Mustafa Mutlu, “Her yıl peygamber Sevdalıların düzenlemiş oldukları Kutlu Doğum etkinliklerine katılıyoruz. Çok güzel bir hava oluşuyor. Türkiye`de özellikle Kürdistan bölgesindeki halk Hz. Muhammed`e olan sevgisini Kutlu Doğum etkinlikleriyle bütün dünyaya gösteriyor. Yapılan bu etkinliklerden dolayı Peygamber Sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür çalışmalara halktan yoğun ilgi alıyor. Daha önce Kürdistan bölgesinde yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri şimdi Avrupa`nın birçok şehrinde kutlanıyor. Peygamber Sevdalıları ümmeti Muhammedi vahdet çatısı altında buluşturmak istiyor. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri de bunun bir göstergesidir.” diye konuştu.

Belde sakinlerinden Hüseyin Tunç ise şunları kaydetti: “Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl yaptığı gibi çok güzel bir etkinlikte bizleri buluşturdu. Yapılan bu etkinlikler bayram havasında geçiyor. Her yıl Peygamber Efendimizin mevlidi kutlandığından çok mutlu oluyoruz. Yapılan etkinliklere her zaman katılım gösteriyoruz. Bu etkinliklerde Hz. Muhammed`e salavatlar getiriyoruz. Yapılan kutlu doğum etkinliği için Peygamber Sevdalıları Platformu ve Köy-Der`den Allah razı olsun.”

Batman merkezden Girêsîra beldesine etkinliğe gittiğini ifade eden Harun Şengül de, “Burada çok güzel bir atmosfer var. Hz. Muhammed (sav) sevgisini burada bizlere anlatılıyor. İnsanlarımız Hz. Peygamberi daha çok öğrensinler diye bu etkinlikler faydalıdır. Hz. Muhammed`in (sav) sevgisini kalbimize koyduğumuzda yeryüzündeki bütün kötülüklerden arınmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Kutlu doğum mevsiminin başlaması herkesi ziyadesiyle sevindirdiğini söyleyen Furkan Baytar, “Kutlu Doğum Etkinlikleri öncelikle köylerden başladı. Bu etkinlikler çok güzel bir atmosferde oluyor. Buradaki atmosferden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ailece biz bu etkinliklere katılıyoruz ve çevremizi de bu tür etkinliklere katılmaya teşvik ediyoruz. Çünkü Hz. Muhammed`in (sav) olduğu bir yerde olayların ve küfrün olması mümkün değildir. Hz. Muhammed`in (sav) hayatı ile bu bölgenin huzur bulacağına inanıyoruz. Bu davayı bu bilinçle daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyoruz. İnşallah bu tür etkinlikler devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Duygularını aktaran Hatice Akyıldız da şunları söyledi: “Öncelikle bu etkinlikleri düzenleyenlerden Allah razı olsun. Böylesi programlar hepimizi uyandırıyor. Günümüz o kadar değişmiş ki bu etkinlikler inşallah hayırlara vesile olur. İnsanlar adeta cahiliye adetlerine dönmüş. Kutlu doğum etkinliklerinin insanların hidayetine vesile olmasını Allah`tan istiyoruz. Bu etkinliklere iştirak ediyoruz. İstiyoruz ki herkes iştirak edip faydalansın.”

Kutlu doğum etkinliğine katılan çocuklar ise şu ifadeleri kullandılar: “Peygamberimizi çok seviyoruz. Peygamberimiz de çocukları çok severdi. Kutlu doğum çok güzel bir etkinliktir. Her yıl kutlu doğum mevsiminin gelmesini bekliyoruz. En sevdiğimiz ay da Nisan ayıdır. Keşke her hafta sonu kutlu doğum etkinlikleri olsaydı.” (M.Sait Çelik – İLKHA)


































Bu haberler de ilginizi çekebilir