• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Karagündüz'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla Van’ın Karagündüz Mahallesi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği mahalle sakinlerinin katılımıyla yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Program Karagündüz Cami İmamı Şerif Ayna’nın Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından Grup Rahmet sanatçıları, ilahiler seslendirdi. Etkinlik, mevlithanların okuduğu Türkçe mevlit ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema üyesi Levent Dalgın, ensar ve muhacir arasında ihdas edilen kardeşlik, kıyamete kadar bütün insanlığa örnek olacak bir kardeşlik olduğunu söyledi.

Konuşmasında cahiliye dönemini anımsatan Dalgın, Peygamber Efendimiz (sav) her konuda olduğu gibi vahdet ve kardeşlikte de örnek olduğunu ifade etti.

Dalgın, "Efendimiz (sav) bize her konuda olduğu gibi bugün de ümmetin en çok ihtiyaç duyduğu vahdet ve kardeşlik hususunda da örnektir. Mekke'de Daru'l Erkam’da inşa edilen bu kardeşlik müessesesini o çağın Ebu Cehilleri, Ümeyyeleri ve Utbeleri anlayamamıştı. Nasıl olur, ‘şimdi ben ve köle Bilal! Ben ve köle Habbap bir mi olacağız’ demişlerdi. Asr-ı Saadet'teki kardeşlik örneklerine baktığımızda Medine'de tesis edilen vahdet ve kardeşlikten bahsetmemek olur mu? Malumunuz Medine'de yaşayan iki kardeş kabile; Evs ve Hazreç uzun yıllar, civarda yaşayan Yahudilerin de kışkırtmalarıyla birbiriyle mücadele etmişler. Birbirlerine büyük zararlar vermişlerdi.  En son yaşanan Buas harbi 120 yıl sürmüştü. Evs ve Hazreç birbiriyle cebelleşirken Yahudiler, Kaynuka Altın Çarşısı’nı ve Medine ticaretini ellerinde bulunduruyorlardı. Musab Bin Ümeyr’in Medine'ye davetçi olarak gitmesi ve İslam’ın Medine'de inkişafıyla bu kabileler, liderleriyle birlikte sulh ve selamet dini olan İslam’a girerek kardeş oldular. Akabe gecesi, peygamberin (as) ellerini tutarak ona biat etmiştiler. Yahudiler, İslam’dan sonra da Buas Harbi'ni hatırlatarak onları birbirine düşürmeye çalıştılarsa da başarılı olamadılar ve ihanetleri sonucu Medine'den sürüldüler." dedi.

"Ensar ve muhacir arasında kardeşlik insanlığa örnek olacak bir kardeşliktir"

Ensar ve Muhacirler arasındaki kardeşliğin kıyamete kadar tüm insanlığa örnek olacağını dile getiren Dalgın, "Yine Ensar ve Muhacir arasında ihdas edilen kardeşlik, kıyamete kadar bütün insanlığa örnek olacak bir kardeşliktir. İlk aşamada 90 Ensar ve Muhacir'i Efendimiz (sav) bizzat kardeş ilan ediyor. Selman-ı Fârisî ile Ebu’d-Derdâ, Ammar ile Huzeyfe, Musab ile Ebu Eyyûb Hazretleri kardeş kılınıyor. ‘Vallahi birbirimizi sevmedikçe gerçek Müslüman olamayacağımız’ hadisini ve gerçeğini anlayıp amel etmedikçe Rabbimizin rızasını da kazanamayız, cennete de giremeyiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Karagündüz Camii İmamı Şerif Ayna hoca ise, programın tertip edilmesinde emeği geçen Peygamber Sevdalıları’na teşekkür ederek, İslam’ı peygamberlerin yaşadığı gibi yaşamanın gerekliliğine dikkat çekti.

Öte yandan etkinlikte şubat ayında Peygamber Sevdalıları Platformu’nun başlattığı ‘Salavat Kampanyasında’ 2 Milyon 500 bin salavat ve yüzlerce Yasin ile okunan hatimler bağışlandı.

Etkinlik seslendirilen ilahiler ve ardından okunan dua ile son buldu. (Sedat Karatay- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir