• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Köylerde `Muhammedi Sevda` sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından il ve ilçe merkezlerinin yanı sıra köylerde de düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri sürüyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, Karaköprü'nün Hamurkesen ile Birecik'in Sumaklı köylerinde büyük bir coşkuya sahne olan Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hamurkesen köyünde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği köy halkı tarafından büyük ilgi gördü.

"Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinlikte, saatler öncesinde Köy meydanında kurulan platform, Peygamber Efendimiz için yazılmış sözlerle donatıldı.

Sunuculuğunu Salih Çelik`in yaptığı etkinlik, Mehmet Emin Doğan hocanın Kur`an-ı kerim tilaveti ile başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu ilahi grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlitten sonra Şanlıurfa Kardeşler Kız Çocuk Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

"Müslümanlar vahdeti tesis etmezlerse muvahhit olamazlar"

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Nezir Tunç, vahdet ve kardeşliğin önemine değinerek, Muvahhit olmamız gerektiğine vurgu yaptı.  Tunç, "Değerli Müslümanlar vahdet birleşmek demektir.  Eğer vahdeti tesis etmesek, Müslümanlar vahdeti tesis etmezlerse ve Müslümanlar bir araya gelmezlerse muvahhit olamazlar. Onun için muvahhit olmak istiyorsak, aramızda kardeşliği tesis etmek zorundayız. Vahdetin tersi de ihtilaftır veya birbirlerine muhalefet etmektir değerli Müslümanlar.  İsterseniz iki kardeşin arasındaki muhalefeti deyin, isterseniz ümmetin arasındaki muhalefeti deyin hiç fark etmez. Muhalefet kelimesi Kur'an-ı Kerim'de 127 yerde geçiyor. 127 yerde Allah Teala bir şekilde ihtilaf kelimesinden bahsediyor. Bu kadar önemlidir ki biz bundan kaçınmalıyız." dedi

Etkinlik köy imamı Fevzeddin Akgün hocanın yaptığı dua ile son buldu.

Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Birecik'e bağlı Sumaklı köyündeki "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" Kutlu Doğum etkinliğini köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Günler öncesinden çevre köyleri ziyaret ederek köylerinde düzenlenecek olan etkinliğe davet ettiklerini belirten Sumaklı Peygamber Sevdalıları koordinatörü Sait Esen, katılımın beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.

Etkinlikten öncesinden alana gelen ve alanda kadın-erkek ayrı alanlarda etkinliği kutlamak için bekleyen köylüler, okunan ilahiler eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı. Köy meydanını dolduran kalabalığa şeker ve içecekler ikram edilirken Kutlu Doğum`a özel hazırlanan Hz. Muhammed`in hayatını anlatan kitap dağıtıldı.

İ. Halil Kaya`nın Kur`an`ı kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti. Etkinlikte ayrıca Sumaklı Çocuk Kız İlahi Grubu birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirdi.

Meydanı dolduran kalabalık Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gül`ün seslendirdiği ilahilere etkinliğe katılanlar halaylar ile eşlik etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Abdulkadir Üstündağ, Vahdet ve Kardeşliğin önemine değindi.

"Arşın gölgesi altında gölgelenecek insanlardan bir grup da Allah için birbirini sevenlerdir"

Üstündağ, "Bugünkü ümmetin üzerinde bulunduğu en büyük sorun, sıkıntı ve derdimiz; kardeşlik ve vahdetin Allah ve Resulünün istediği şekilde olmamasından kaynaklanıyor. Bugün kardeş kardeşe düşman biliniyorsa baba ile oğul arasında yangın varsa ve ümmet paramparça ise bunun sebebi Allah ve Resulünün bize öğrettiği kardeşlikten ve vahdetten uzaklaşmış olduğumuzdandır. Peygamberimiz, 'Mümin kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe gerçek mümin olamaz.' diyor. Bizler kendimize neyi isteyip neyi istemediğimize bakıp din kardeşimize de bunları isteyip istemediğimize iyi bakmak durumundayız. Mahşer meydanında hiçbir gölgenin bulunmadığı o günde arşın gölgesi altında gölgelenecek insanlardan bir grup da Allah için kardeş olanlar, Allah için birbirini sevenlerdir." diye konuştu.

Etkinlik Molla Abdulkadir Üstündağ Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir