• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Arapça yarışmasını kazanan öğrenciler duyguları paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi İmam Hatip Liseleri arası 7’nci Arapça Bilgi Yarışması Van finallerinde 18 İHL arasında birinci olan İpekyolu İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri duygularını paylaştı.

Öğrenciler, 30 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan bölge elemelerinde Van’ı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorlar.

Arapça dilinin çok önemli ve güzel bir dil olduğunu ifade eden Esmanur Eften isimli öğrenci, bölge elemelerinde birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.

Eften, “Yarışmada birinci olacağımızı ümit ediyordum ve Allah’ta bunu bize nasip etti. Yarışma için baya zamandır çalışıyoruz. Bu süreçte hocamızla her gün birer saat çalışmaktaydık. Önümüzdeki yarışmada bölgede yarışacağız ve orada da birinci olmayı hedefliyoruz inşallah da oluruz. Arapça ilk etapta Müslüman olmamız hasebiyle Kur’an-ı Kerimin dilidir. Bu yüzden de çok önemli bir dildir. Bunu öğrenmek gerçekten çok güzel bir duygudur.” dedi.

“Yarışma için çok çaba sarf ettik”

Yarışmada birinci olabilmek için günlerce çalışıp, çabaladıklarını dile getiren Aslı Erkozan isimli öğrenci ise “Bu yarışmaya İskele Anadolu İmam Lisesinden katılıyorum. Bu yarışma için çok çaba sarf ettik. Ocak ayından bu yana hocamızla günde bir saat öğlen aralarında çalıştık. Bu yüzden birinci olacağımıza dair ümidimiz var ki Allah’ta bunu bize nasip etti. İnşallah bölge yarışmasında da birinci olmayı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir sonraki elemelerde Van’ı bölgede temsil etmeyi hedeflediklerini söyleyen Samia Atmar ve Emine Üren isimli öğrenciler de “Bu yarışmada İskele İmam Hatip Lisesini temsil ettik ve çok şükür kazandık. İnşallah hedefimiz bölge birincisi de olmak ve ilimizi temsil etmek için çabalayacağız.” şeklinde duygularını paylaştılar.

“Arapçanın gelecekte önemi anlaşılacaktır”

Bölge finalleri için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Nezir Maviş ise duygu ve düşüncelerini aktardı.

Maviş, “Öğrencilerimizle birlikte her gün öğle aralarında çalıştık, hazırlandık. Yarışmada derece alacağımızdan ümidimiz vardı ve böylece bir yarışmayı geride bırakmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca birinci olmamız hasebiyle mutluluğumuz da bir kat daha artmış durumdadır. Bölge finalleri içinde inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bölgede de başarı bekliyoruz. Arapça Müslümanların ortak din dilidir. Dünya üzerinde en çok konuşulan ve en zengin dillerden biridir. İnşallah Arapçanın da gelecekte de önemi anlaşılacaktır. Tabi bu da bizim için bir artı olacaktır.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir