• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir Aliağa`da Kutlu Doğum heyacanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü, bu yıl Kutlu Doğum programlarına Aliağa ilçesinde start verdi. ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yenimahalle Çarşamba Kapalı Pazaryeri`nde tertip edilen programa konuşmacı olarak Yazar Yusuf  Tutak katıldı.

Sık sık salavat ve tekbirlerin getirildiği program, Hafız Ömer Akgül`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okundu.

Programda yapılan selamlama konuşmasının ardından Yazar Yusuf Tutak sözü aldı. Tutak yaptığı  konuşmada vahdet ve kardeşliğin tesisi için en yakın akrabalardan başlanılması gerektiği vurgusunda bulundu.

“Üst Kimliğimiz İmandır”

Müslümanların üst kimliğinin iman olduğunu belirten Tutak; “Kadın erkek kime sorsak, büyük-küçük herkes şu ayeti bilir; ‘Tüm müminler  kardeştir.` Değil mi? Herkes büyük-küçük şu hadisi bilir ‘kendin için istediğini Mü`min kardeşin için istemedikçe kamil manada Mü`min olmazsın.` Bunu da herkes bilir. Ama iş öze gelince değişir. Bakınız, Resulullah (sav) ilk günden, kendisine vahiy geldiği ilk andan itibaren bu kardeşliği bina etmek ve bu kardeşliği tesis etmek için nasıl çalışmış. Biz ‘Mü`minler   kardeştir` deyince başkalarını anlıyoruz. Sanki sadece dış taraftakiler, komşularımız, akrabalarımız, uzakta olan müminler... Bu şekilde anlıyoruz. Ama evin içini hiç kardeş olarak görmüyoruz. Evet senin hanımındır ama aynı zamanda din kardeşindir, Evet, senin kızındır, senin oğlundur, senin babandır, anandır, ninendir ama aynı zamanda kardeşindir. Ve Resulullah (sav) işe buradan başlıyor, işe temelden başlıyor. Eve gelir gelmez daha ertesi gün Cebrail (as) gelecek Resulullah (as)`ı alacak, vadiye götürecek, namazı öğretecek. Efendimiz koştura koştura gelecek Hatice`sinin yani gözbebeğinin yanına, Hatice`m diyecek hele bir gel,. Rabbim bana kendisine nasıl ibadet edeceğimi gösterdi. Peki sonrası? Evden başlıyor. Bakınız hatırlayın o üç yıldan sonra inen ayeti ‘En yakın akrabalarını uyar` ayeti nazil olunca Efendimiz (sav) akrabalarını toplayacak, onlara bir yemek verecek ve sonrasında onlara bir şeyler söyleyecek. Ey halam Safiye! Sakın deme benim yeğenim Peygamberdir, ben senin için bir şey yapamam, nefsini Allah`tan satın almaya bak. Peki sonrasında birisini daha söyleyecek o kim? Ey Fatıma! Deme  ki, benim babam Peygamberdir nefsini Allah`tan satın almaya bak. Peki hepimiz bunu biliriz. Fatma o zaman kaç yaşında onu biliyor musunuz? 8 yaşında. 8 yaşındaki Fatıma`ya diyor. Fatma iman etmezsen, eğer sen iman kardeşliğini hayatına taşımazsan kızım da olsan annen Hatice de olsa ben senin için bir şey yapamam. İman, bizim üst kimliğimiz imandır, alt kimliğimiz ise Ümmettir.” şeklinde konuştu.

“Kardeşliğin tesisi için en yakınımızdan başlamalıyız”

Kardeşlik ve vahdetin tesisi için ilk önce en yakın akrabadan başlanılması gerektiğini vurgulayan Tutak, şunları söyledi; “Kardeşliği tesis etmek istiyorsak, ilk önce kendi evlerimizi Daru`l Erkam`a çevireceğiz. İşe oradan başlayacağız. Hanımdan, çocuktan, anneden, babadan, dededen başlayacağız. Peki ne mi olacak? Eğer siz böyle başlarsanız, sonunuz destan olacak. Resulullah (sav) büyük, küçük, yaşlı, genç, ihtiyar, zengin, fakir ve köle ayırt etmeden bu insanları iman mayasıyla öyle bir hale getirecek ki, bu mayayla öyle bir duvar örecek ki, bir daha bu duvar yıkılmayacak. Öyle bir kardeşlik koyacak onların arasına. Küçük çocukların bile ayaklarına gidecek. Fakat bu insanlar kardeşliğin destanını yazacaklar.”

Programda Grup Şüheda, Peygamber Sevdalıları çocuk erkek ve kız grupları birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirdiler.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Muhammed Yıldız – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir