• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
Siirt`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt`te düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği şehir stadyumunda  gerçekleştirildi.

Programa gelen halka, Peygamber Sevdalıları Platformu görevlileri tarafından kapıda  gül suyu ile karşılanarak şeker ikramında bulunuldu.  

Alanda Türkçe, Kürtçe ve Arapça ile   yazılmış  ‘Kutlu doğum Etkinliğine Hoş Geldiniz` pankartlar açıldı.

Etkinliğin yapıldığı stadyumun girişinde kurulan kermeste ev yapımı yemek ve tatlı çeşitlerinin olduğu görüldü.

Sunuculuğu Muhammed Tetik`in yaptığı etkinlik, Molla Nurettin Bildik in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından mevlithanların okuduğu Mevllid-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Kız çocuklarından oluşan  ilahi gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler halktan büyük beğeni topladı.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Kenan Çaplık, “Peygamber Efendimiz kendi döneminde nasıl rahmet ve şefkat vesilesi ise bu gün de onun bize bıraktığı kutlu sünneti, rahmet ve şefkat vesilesi olmalıdır.”dedi.

Sahabelerin döneminden örnekler vererek yapmış oldukları fedakârlıkları anlatan Çaplık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahabeler nasıl ki Peygamberimizin şefkat ve merhametiyle tevhit anlayışıyla hakikati bulmuşsa, bizler de bugün onun sünnetine tabi olacak, biz Peygamber Sevdalıları da onun yolunu sürdürdüğümüzde bu gün topraklarımızı ateşe verenlerin, sokaklarımızı ifsada çevirenlerin de İslam`la şereflenmeleri mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bugün de bizlere sırt çevirenler olabilir, bizi anlamayanlar olabilir.” diyen Çaplık, “Bizi taşlayan kişiler olabilir, biz bunlara aldanmadan görevimizi tıpkı Hz. Peygamber gibi, nasıl ki O Taif`te taşlandığında ‘Ya Rabbi belki onların nesilleri hidayete ulaşabilirler` dedi ise, bizler de toplumumuza hakikati haykırmaya devam etmekten yorulmayacağız. Belki onların nesillerinden hakikate dönenler olabilir.” diye konuştu.

Ardından Kürtçe konuşma yapan Molla kerbela Şanlı ise, “Gün boyu Hz. Muhammed`i (sav) övsek yetmez.   Onun hangi yönünden söz edelim, onun adaletinden mi,  yoksa onun idareciliği, cesaretinden mi söz etsem, bitiremem.” dedi.

“Bizler de sahabeler gibi Resulullah`a âşık ve hayranlarıyız.” diyen Şanlı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yolda ne kadar engeller ve tehlikeler karşımıza çıksa da, ne kadar insi ve cini şeytanlar yolumuza çıkıp bizim bu sevdamızı engelleseler de, biz onlara diyeceğiz ki,  bizler Peygamber Sevdalılarıyız. Sizlerin bizim önümüzü kesemeye gücünüz yetmez.   ” şeklinde konuştu

Etkinlikte Siirt Hidayet İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle halk adeta coştu.

Gençler seslendirilen ilahi ve ezgiler eşliğinde halay çektiler.

Program yapılan dua ile  sona erdi. (Muhammed Dayan-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir