• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Kutlu Doğum etkinliğinde kasıtlı gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Kutlu doğum etkinliğinde gözaltı yaşandı. Veysi Beğen adlı vatandaş kutlu doğum etkinliği için bayrak, branda, şapka ve bardak satışı yaparken, şüpheli olduğu gerekçesiyle, 6 sivil polis oldukları belirtilen kişiler tarafından gözaltına alındı.

Etkinlik alanında GBT sorgusu yapılan ve sorgusu temiz çıkan Veysi Beğen bu sefer de sattığı bardaklar nedeniyle göz altına alındı. Satıcı Beğen, sattığı bardaklarda, Şehid Aytaç Baran, 6-8 ekim olaylarında Şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin bulunduğu gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alınarak Kahta Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltı, basın açıklamasıyla protesto edildi

Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi STK`lardan, Vahdet-der, Çağrı-der, ile HUDA PAR yetkikilerinden oluşan bir heyet olayı protesto amaçlı bir basın açıklaması düzenlediler.

Basın açıklamasında konuşan  Vahdet-Der Başkanı  Bilal Demir, ‘`Biz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak dün Samsat`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenledik.  bu gün de Adıyaman`ımızın Kahta ilçesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledik. Bizler Peygambere sevgi sadakatimizi gösterdik. Tabi bizler Peygambere sahip çıkarken, bazıları ise sürekli bizi dar alanlara, kapalı alanlara itmeye çalıştı. Bu zihniyet Avrupa`da Peygambere hakaret eden  zihniyet ile aynıdır. Bugün de burada bizi bu meydanda, etkinlik alanında öğrencilerimizi, elemanlarımızı, gençlerimizi alarak onların tek tek fotoğraflarını çekerek, onları teşhir ettiler ve terörist muamelesi yaptılar.  Eğer bir hata bir suç var ise   gelip platform başkanı ile görüşülür, bir hata var bir suç var denilir bir suçlu varsa biz de tespit edip veririz. Alan içerisinde üzerinde Şeyh Said`in Bediüzaman`ın ve İslam alimlerinin fotolarının olduğu ve bu fotolardaki İslam alimlerini Şeyh Said`i, Bediüzaman`ı terörist gibi göstererek, ‘bunlar teröristtir bunlara sahip çıkanlar da teröristtir` damgası vurarak, bizlere adeta terörist muamelesi yaptılar. Biz bu olayı kınıyoruz. biz bunları mahkeme-i Kübra`da Allah`a havale ediyoruz ve yetkilileri gereken işlemleri yapmaları  için göreve çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Emniyet personelinin asıl terör estirenlere sessiz kalıp taraflı davrandığını belirten Demir, " Allah`ı ve Peygamberi anan bu insanlara terörist muamelesi yapıyorsunuz. Bu yaptığınız insanlık değil.Ocakları yakan milletin evini harabe edenleri gidin alın .`` diye konuştu

Heyet basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Ömer Faruk Aydın-İLKHA )








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir