• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Adilcevaz`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Bitlis`in Adilcevaz ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik öncesi platform üyelerinden oluşan bir heyet, esnafı tek tek dolaşıp, siyer kitabı ve el broşürü dağıtarak programa davet etti.

Anons araçları ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla halkın davet edildiği etkinlik için, sabahın erken saatlerinden itibaren alana kurulan platform  bayrak ve flamalarla süslenerek hazır hale getirildi.

Soğuk ve rüzgârlı havaya aldırış etmeyen Adilcevaz halkı, etkinliğin yapılacağı alana akın etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, emniyet görevleri tarafından üst araması yapılarak halk alana alındı.

Program Mümin Çıplak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden etkinlikte,  sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerle manevi coşku doruğa çıktı.

Adilcevaz halkının soğuk havayı tekbir sesleriyle ısıttığı programda konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Emrullah Uysal, vahdet ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak önemli mesajlar verdi.

“Peygamber aşkı ve sevdası gönüllere nakşedilmiştir.”

 Ti.Uysal konuşmasında, Peygamber için her türlü soğuğa, sıkıntıya ve ayakta durmaya kararlı olduklarını, Peygamber   için milyonlarca kitap yazıldığını, milyonlarca şiir söylendiğini, milyonlarca Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığına dikkat çekerek, bunca çalışmalara rağmen Peygamberin anlatmakla bitirilemediğini ifade etti.

Uysal, Peygamber aşkı, sevgisi ve sevdası öyle gönüllere nakşedilmiş ki bunun hiçbir insana nasip olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Nice insanlar anamız, babamız, evladımız sana feda olsun demiş.. Allah`ın sevdiği, bağrına bastığı, dostum, habibim dediğini bizler nasıl sevmeyiz. Peygamberin her şeyi güzeldir. Özü güzel, kendi güzel, fikri güzel, düşüncesi güzeldir.”dedi.

Peygamberin sadece Müslümanlar için değil, dünya insanları için de önemli olduğunun altını çizen Uysal, Peygamberin karanlığı aydınlığa çıkaran tek insan olduğunu kaydetti.

Dünya Müslümanları İslam ile kardeş oldu.”

Uysal konuşmasının devamında şunları söyledi: “Putları deviren, zalimlerin zulmüne son veren, tahtlarını sallayan, insanları tarağın dişleri gibi eşit tutan bir Peygamber geldi. İnsanlar kölelikten kurtuldu. Kadınlar değersizken, değer kazandı. İnsanların Allah katında değerleri arttı. İnsanlar düşmanken, kardeş oldular. Mekkeli Medineliyle kardeş oldu. Evs, Hazreç ile kardeş oldu. Dünya Müslümanları İslam ile kardeş oldu. Araplar Kürtlerle, Kürtler Türklerle, Türkler Farslarla kardeş oldu. Hepsini kardeş yapan Allah Resulüdür. Onun için canımız, malımız, evladımız ona feda olsun.”diye konuştu.

Peygamberin, Asrı Saadette kardeş kıldığı sahabelerden örnekler vererek, kardeşliğin önemini gözler önüne seren Uysal, sahabe döneminde bir kardeşin karşılaştığı sıkıntı, zorluk ve musibetler karşısında, tüm sahabelerin o sıkıntıyı çektiğini ve kardeşlerini yalnız bırakmadığını hatırlattı.

Müslümanların kardeş olmaktan, birlik olmaktan başka çarelerinin olmadığına dikkat çeken Uysal, “Çaremiz Resüllullahta, çaremiz kenetleşmede, çaremiz Kur`an`a sarılmakta, çaremiz Hz.. Peygambere ümmet olmaktadır. Bizler birleştiğimiz zaman kâfirler hiçtir. Kâfirler bu toprakları terk edecek. Peygambere sahip çıktığımız zaman birbirimize sahip çıkmış olacağız. Kur`an`a sahip çıkmış olacağız. Kur`an varken, kâfirler yoktur.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliğ yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir