• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Elvan, "Gençlerin GSS Prim Borcu Silinecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdemli `de  muhtarlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yapılan icraatlardan ve Mersin`e yapılacak olan çalışmalardan söz ederek refah için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Seçim öncesinde Ak Partinin seçim vaadinde yer alan GSS prim borçlarının silinmesi konusunda açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Elvan, 25 yaşına kadar olan gençlerin toplamda  3.6 milyar lira olan genel sağlık sigortası prim borçlarının silineceğini söyledi.

Elvan, “ Seçim vaadimizde yer alan GSS prim borçlarıyla ilgili olarak, 25 yaşına kadar olan gençlerin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını silinmesiyle ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3.6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz." diye konuştu.

Yaptığı konuşmadan sonra muhtarlarla kısa bir süre sohbet eden Elvan, daha sonra muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir