• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
İhvan üyesi Azzam sonunda serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği Müslüman Kardeşler üyesi Mısırlı Essam Azzam Mustafa Ali'nin Göç İdaresi'ndeki tutukluluk hali sona erdi. 1 buçuk yıl önce Türkiye'de oturma izni alan İhvan üyesi Esam Azzam Mustafa Ali, ikametini yenilemek için gittiği İl Göç İdaresi'nden sınır dışı edilmek üzere nezarethaneye gönderilmişti. Birçok STK'nın kefil olduğu ve daha önce hiçbir suça karışmamış olan Mustafa Ali, sınır dışı edilseydi darbeci Sisi yönetimi tarafından hapse atılacaktı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD)'nin yoğun uğraşları sonucunda İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Mustafa Ali'nin hakkındaki idari gözetim altında bulunması haline son verilmesi ve sınırdışı işlemlerinin derhal yapılmıyorsa salıverilmesine karar verdi. Mahkeme, iddiaların soyut olduğu ve hürriyetinin kısıtlanması için herhangi bir sebeb bulunmadığına hükmetti. Mustafa Ali, “ikamet ihlali” suçlarından dolayı işlem görmüş, bu suçlar nedeniyle hakkında “sınırdışı ve idari gözetim” kararı çıkmıştı. Mustafa Ali yaklaşık 3 aydır tutuklu buluyordu.

Mustafa Ali, Türkiye'de Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu üyesi olarak oturma izni ile yasal ikametini sürdürüyordu. Rabia Platformu ile çalışan Mustafa Ali Hüsnü Mübarek döneminde mauhalif olduğu için 18 yıl hapis cezası çekmişti. (Yeni Şafak)

Bu haberler de ilginizi çekebilir