• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Araban`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Araban ilçesinde, ilçe halkının yoğun katılım ile düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde, bu dünyada vahdet ve kardeşliği isteyenlerin İslam`a ve Hz. Muhammed`e (s.a.v) tabi olmak mecburiyetinde olduğu vurgulandı.

Kimilerinin ellerinde tevhit bayrakları, salâvat ve tekbir eşliğinde etkinliğin yapıldığı alana girdiği gözlemlenirken bir bayram havasında geçen etkinlikte güzel görüntüler oluştu.

Araban İlçe Stadyumu yanındaki miting meydanında yapılan etkinliğin sunuculuğunu Ömer Naimoğlu yaptı.

Hafız Ali Özaslan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile saat 13.00`te başlayan etkinlikte Peygamber  sevdalısı halk sık sık tekbir ve salâvatlar getirdi. Program, okunan Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından İnzar ilahi Grubu sanatçıları, Peygamber Efendimizi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi. Seslendirilen ilahilere katılımcıların ellerindeki tevhid bayraklarıyla birlikte nakaratlara eşlik ettiği görüldü.

Programın açılış konuşmasını yapan Platformun Araban İlçe Koordinatörü Mustafa Kaplan, Kutlu Doğum etkinliklerin her yıl katlanarak büyüdüğünü ve Muhammedi (sav) sevdanın ulaşmadığı, salat ve selamların okunmadığı hiçbir yerin kalmadığını vurguladı.

Daha sonra etkinlikte, sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç, isimli küçük kız Peygamber Efendimizi konu alan “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Karakurt, günün anlam önemine dair bir konuşma yaptı.

Ümmet olarak bu aşka, bu sevdaya ve bu muhabbete muhtacız

Hz. Muhammed'in (s.a.v) aşkı ve muhabbeti etrafında bir araya gelmeyen ve toplanmayan toplumlarda huzurun olmadığına vurgu yapan Karakurt, vahdet kardeşliğin ancak Peygamber sevdası etrafında birleşmede olduğuna dikkat çekti.

Ümmet olarak bu aşka, bu sevdaya ve bu muhabbete mecbur ve muhtaç olduğunu belirten Karakurt, “Eğer bir Müslüman hayatını Hz. Muhammed (s.a.v) aşkı ile muhabbeti ile kendi hayatını süslemesi ise vallahi bizim sonumuz fena olacaktır. Vallahi sokaklarımız bombalar ile dolacaktır. Sokaklarımıza çukurlar kazılacaktır. Ölüm çukurları kazılacaktır. Yasin Börüler hunharca katledilecektir. Başlarının üzerinde araba ile geçilecektir. O nazenin bedenleri ateşlerde yakacaklardır. Ümmetin namusu tar umar edilecektir. Ümmet zindanlara doldurulacaktır. Bizler ümmet olarak bu aşka, bu sevdaya ve bu muhabbete muhtacız.” dedi.

Karakurt, "O`nun hayatına baktığımız zaman bedevi ve en vahşi insanları bile yeryüzünün en şerefli ve en medeni toplumları yapmıştır. Bu aşka ve bu sevda birbirlerini katleden toplumu, birbirlerini kendi nefislerine tercih eden bir topluma dönüştürmüştür. Onlar birbirlerine düşman iken, kardeş olmuşlardır. Birbirlerine kendilerini feda etmişlerdir. İşte eğer bizler bu gün vahdeti kardeşliği istiyorsak bu toplumda huzuru istiyorsak O`nun aşkını etrafında toplanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir