• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Kanser hastasından yetkililere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 3 yıl önce akciğer kanseri hastalığına yakalanan 35 yaşındaki Erdal Avcı, Gaziantep Devlet Hastanesi'ndeki doktor heyetinin kendisine yüzde 84 iş göremez raporu vermesine rağmen malulen emekli edilmemesine tepki gösterdi.

2 çocuk babası Erdal Avcı, 6 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle gittiği Dr. Ersin Arslan Araştırma Hastanesi'nde kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Zaman içinde hastalığı ilerleyen Avcı, kanser hastalığını kısmen atlatsa da 2013 yılında akciğer kanseri ve KOAH hastalığına yakalandı.

Bakıma muhtaç olduğu için Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanlığı tarafından evde bakım ücreti ödenen ve oksijen makinesine bağlı yaşayan Erdal Avcı, günde 5 defa buhar makinesi kullanıyor.

Akciğer kanseri ve KOAH hastalığına bağlı yüzde 84 iş gücü kaybı olduğuna dair doktor heyeti raporu alan Avcı, malulen emeklilik için SGK'ya başvurduğunu ancak bu talebin kabul edilmediğini söyledi.

“Akciğer kanseri ve KOAH hastası olduğuma dair raporlarım var”

Avcı, “Ben, bakıma muhtaç maaşıyla geçiniyorum. Benim başka hiçbir gelirim yoktur. Bunu araştırıp sorabilirler. Akciğer kanseri ve KOAH hastası olduğuma dair raporlarım var.” dedi.

Avcı, hastalığını ve yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı: “2009 yılından 2011 yılına kadar tedavimiz sürdü. 2011 yılında çok şükür kontrollü olarak hastalığı yendik. Fakat 2013 yılında Akciğer kanserine yakalandım. 2013 yılında da ameliyatla böbreğimin yarısını aldılar. O dönemden sonra tedaviye başlandı. Bu amaçla Gaziantep Sosyal Sigorta Müdürlüğüne malulen emeklilik için müracaat ettim. Fakat bana gelen raporda yüzde engel oranımın 60 olduğuna karar verildi. Oysa ben tam teşekküllü bir devlet hastanesinden yüzde 84 almış olduğum bakıma muhtaçlık raporum mevcuttur. Ayrıca tıp fakültesinden yüzde 80 aldığım rapor da mevcuttur. Buna rağmen beni malulen emekli etmediler. Bu hatanın giderilmesini ve tarafımdan emekliliğimin verilmesini talep ediyorum.”

“Bana çalışabileceğim bir iş verilmesini istiyorum”

İŞKUR aracılığıyla iş başvurusunda bulunduğunu söyleyen  Avcı, yüzde 84`lük ağır özürlü raporundan dolayı iş imkanı da sağlanmadığını belirterek, “İŞKUR aracılığıyla iş başvurusunda bulundum. Fakat yüzde 84`lük ağır özürlü raporundan dolayı iş imkanı sağlayamıyorum. Bana çalışabileceğim bir iş verilmesini istiyorum. Daha önce de bir lisede çalışıyordum. Raporumdan dolayı işime son verildi. Yani şu an hiçbir firma beni bu halimle kabul etmiyor. Raporum iptal edilse de olmuyor. Çünkü çalışamıyorum. Raporum kabul edilmiyor. Fakat raporumdan dolayı bana iş verilmiyor. Bari bana gücümce bir iş verilsin.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir iş imkanından faydalanamıyorum”

Aylık 800 TL bakıma muhtaçlık maaşı aldığını, ancak bu maaş ile geçimini sağlayamadığını belirten Avcı, “Nereye iş için başvursam bana ağır özürlü raporun var diyorlar. Bana sağlık raporu al diyorlar. Sağlık raporu alınca da bu hastalık karşıma çıkıyor. Hiçbir iş imkanından faydalanamıyorum. Özürlü kadrosundan bir işe yerleştirilemiyorum. Avukatım da bu konuda mail yoluyla İŞKUR`a mesaj attı. Buradan da bir sonuç alamadık.” şeklinde konuştu.

“Yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorum”

Oksijene bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü, fakat malulen emekli olamadığı için mağdur olduğunu belirten Avcı, “Bakıma muhtaçlık raporumdan dolayı aylık 800 TL bir aylık alıyorum. Bu aylık ile geçimimizi sağlıyoruz. Bunun dışında başka bir ek gelirim yok. Sağ olsun kardeşlerim biraz yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Okula giden bir çocuğum var. 3 yaşında da bir kızım var. Ancak onların giderlerini karşılayabiliyorum. Daha önce kömür sobası kullanıyordum. Doktor yasakladı. Bundan dolayı doğalgaza geçmek zorunda kaldım. Bu da ayrı bir külfet oldu.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir