• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Hadis-i şerif ezberleyen öğrencilere hediye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Diyarbakır İlmi Eğitim, Araştırma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İlim-Der), Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ‘40 Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması’ düzenledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen yarışmaya birçok ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı.

Günler öncesinden yarışmaya hazırlık yapan öğrenciler, ezberledikleri hadisleri kaynak göstererek tek tek okudular.

Yarışmada, 3 öğrenci 40 hadis-i şerifin tamamını okuyarak dereceye girdi. Yarışma sonucunda birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

İlim-Der yetkililerinden Mahmut Hasar, yarışma vesilesiyle öğrencilere Hazreti Muhammed’in (sav) hadis-i şeriflerini ezberletmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Sizden iyiliği emreden, kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun" ayetine mazhar olmak istediklerini belirten Hasar, “Her yıl düzenli olarak 10 ile 15 yaş arasındaki öğrencilere yönelik bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl, Peygamber efendimizin 40 hadisini ezberleyen öğrenciler arasında bir yarışma düzenledik. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verdik. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz. İnşallah, bundan sonraki hayatlarında ezberledikleri hadisleri yaşayıp yaşatırlar. Çalışmalarımızın tek gayesi ‘Sizden iyiliği emreden, kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun’ ayetine mazhar olmaktır. Ahiret hayatına göç ettiğimiz, Allah’ın huzuruna çıktığımız zaman arkamızda salih ameller bırakmak istiyoruz.” dedi.

Yarışmanın birincisi Hüseyin Güneş adlı öğrenci ise dereceye girmenin güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, ezberlediği hadis-i şerifleri hayatında uygulayacağını aktardı.

Yarışma sonunda öğrencilere çiğköfte ikram edildi. (M. Hüseyin Temel/M. Sıddık Bilge-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir