• DOLAR 32.499
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2479.121
  • ...
Davutoğlu`dan Süreç Açıklaması:Tekrardan Konuşulabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günü Diyarbakır`a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk`ten Bülent Aydemir`e açıklamalarda bulundu. Halkın Kürt sorununa çözüm sürecinden silahların tümüyle terk edilmesini beklediğini söyledi:

"Böyle bir şey olursa, 2013 Mayıs`ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir. PKK silahı bırakacak, bunun başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra, niye konuşulmasın barışın şartları içinde? O zaman siyasetin kanalı açılır. Silah konuşmaya başlayınca siyaset hissizleşiyor.

Çözüm sürecini biz bitirmedik. Barikat kuranlar, çukur kazanlar, iç savaş çığırtkanlığı yapanlar bitirdi. Onlar şehirleri bu şekilde silahlandırma ya da kamu düzenini neredeyse tümüyle yok etme yönünde çabalara girmemiş olsalardı, spesifik olarak Ceylanpınar`da 2 polisimizi gece yarısı evinde şehit etmemiş olsalardı çözüm süreci bitmezdi.

Operasyon başlatma gibi bir derdimiz yoktu. 6-7 Ekim olayları bir dönüm noktası oldu. Onların niyetlerinin iyi olmadığını, o olaylarda açık bir şekilde gördük. 2-3 günlük anarşi hali, özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerdeki ilçelerimizi daha kalıcı bir şekilde kontrol edebilecekleri yönünde bir vehme götürdü onları. Suriye`de ‘kazanım` diye düşündükleri şeyleri, Türkiye`de destabilize etmek için kullanmaya kalktılar. Tabii daha sonra, Türkiye ile hesabı olan dış aktörlerin de devreye girmesiyle, son aylarda Türkiye`de terörün artmasında kimlerle ilişkilerimizin bozulduğunu görürseniz, onları da çıkarabilirsiniz.”

Genelkurmay açıklaması
Genelkurmay`ın ‘darbe` açıklamasıyla ilgili de konuşan Başbakan Davutoğlu, “Genelkurmay`ın görüşlerini ifade etmesi, benimle istişare edilmiş bir husustur. Dolayısıyla herhangi bir şekilde demokratik teamüllere aykırı da görmüyorum, aynı görüşleri ben de belirtiyorum. Silahlı Kuvvetler, meşruiyetini halktan alan demokratik hükümetin emrindedir” dedi.

Kaynak: Habertürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir