• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Sabah namazı buluşmaları yoğun ilgiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Müftülüğü ve Bingöl’deki STK’ların bir araya gelerek oluşturdukları ‘İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ öncülüğündeki 'Sabah namazı buluşmaları' devam ediyor.

Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen etkinliğe Bingöl Valisi Yavuz Selim Kögşer, D.İ.B. Din İleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, il Müftüsü Mecit Can, Bingöl’ün tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Milli eğitim müdürü Kadri Engin, Kurum amirleri, STK temsilci ve üyeleri ile birlikte Bingöl halkı yoğun ilgi gösteriyor.

Sabah namazı buluşmasında Kur’an-ı Kerim tilaveti, yapılan sohbet ve ardından dünya Müslümanlarının birlik ve beraberliği için dua edildi.

Kılınan sabah namazı sonrasında konuşan D.İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, cemaatle kılınan namazın önemine değinerek, sabah namazında bir araya gelmenin çok ulvi bir hareket olduğunu, bununla birlikte ruhların kenetlenmesi, birlik ve beraberliğin oluşması gerektiğinin altını çizdi.

“Kim sabah namazını kılarsa Allah’ın zimmetine girer”

"Kim sabah namazını kılarsa Allah’ın zimmetine girer." Hadis-i Şerif'i hatırlatan Keskin, "Bir insan Allah’ın himayesine girerse kim ona zarar verebilir. Sabah namazına kalkarsak bizlerde Allah’ın himayesine ve zimmetine girmiş oluyoruz. Bütün dünya birleşse o insana düşmanlık etse ona zarar vermeye kalksa kimse ona zarar veremez.” dedi.

“Cemaat olmak demek ruhen ve kalben bir araya gelerek ve birlikte hareket etmek demektir”

İslami kardeşliğin gereğini yaşamamız gerektiğini vurgulayan Keskin, “Cemaat olmak çok önemlidir. Sadece bedenlerimizin bir araya gelmesi önemli değil. Asıl önemli olan ruhlarımızın birbirleriyle kenetlenmesi ve İslami kardeşlik şuuruyla hareket etmesidir. Cemaat demek beden olarak bir araya gelmek demek değildir. Asıl cemaat olmak demek ruhen ve kalben bir araya gelerek ve birlikte hareket etmek demektir.” ifadelerini kullandı.

Program hayırseverler tarafından ikram edilen çorbanın sonrasından sona erdi. (Nihat Kanat- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir