• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"İslam beldeleri kan, gözyaşı ve yıkımla anılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nde Müslüman üniversite öğrencilerini kabul etti. Buruda bir konuşma yapan yüzyıllardır sakinleri için birer “güven yurdu” olan İslam beldelerinin, bugün kan, gözyaşı ve yıkımla anıldığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı merkezin, öğrencilerin ibadetlerini eda etmelerinin ötesinde ilmî ve fikrî çalışmalarında kendilerine ciddi katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Bina yapmak elbette önemlidir; ancak esas olan bu binaları en iyi şekilde kullanmak, burayı her yönüyle takdir toplayan, parmakla gösterilen mekânlara dönüştürebilmektir. Mesele bu binalara hayat vermektir.” dedi.

“Yüzyıllardır güven yurdu olan İslam beldeleri, maalesef bugün kan, gözyaşı ve yıkımla anılıyor”

Müslümanlar açısından sancılı ve zor bir dönemden geçildiğine; hemen her gün İslam coğrafyasının bir köşesinden yürekleri dağlayan, gözleri yaşartan ve karamsarlığa sevk eden haberler alındığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Tarih boyunca ilim, irfan ve hikmet merkezleri olan şehirlerimiz, ya Esed gibi devlet terörü uygulayan rejimler ya da DAEŞ gibi terör örgütleri eliyle yok ediliyor. Yüzyıllardır sakinleri için birer “güven yurdu” olan İslam beldeleri, maalesef bugün kan, gözyaşı ve yıkımla anılıyor. Yıllardır baskıcı rejimler, diktatörlükler altında yaşamaya zorlanan Orta Doğu ve Kuzey Afrika halklarının özgürlük, demokrasi ve onurlu yaşam talepleri boğulmaya, sekteye uğratılmaya çalışılıyor. Akdeniz’de, Ege’de veya Hint Okyanusunda azgın dalgaların hayallerini yuttuğu mültecilerin büyük bir kısmı da yine bizim kardeşlerimiz… Bu acı manzara karşısında zaman zaman umutsuzluğa kapılmamak elde değil. Fakat bizler Müslümanız, asla yeise, karamsarlığa kapılamayız.”

Gençlere hitaben, “Geleceğinizi karartmak isteyen iki hastalıklı akıma karşı mücadele etmelisiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bunlardan ilkini, “İslam’ı istismar ederek insanlık dışı eylemleri için onu kendine maske yapan terör örgütleri” diğerini ise, “Bu örgütlerin işlediği cinayetleri İslam ve yabancı düşmanlığını yaymak için kullanan kesimler” olarak tanımladı.

“Amerikan toplumuna İslam’ın örnek değerlerini anlatmalısınız”

Amerikan toplumuna İslam’ın örnek değerlerinin anlatılmasında, gerçek öğretilerinin tanıtılmasında ve İslam karşıtı önyargının kırılmasında en etkili aktörlerin kendileri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun farkında olmalı bu bilincin içinde hareket etmelisiniz” dedi ve şunları ekledi: “ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarındaki öğrenim hayatınızda, sizlerin dinimizin mesajlarını aslına uygun ve doğru şekilde aktarmanız belki de bu çabalarımızdaki en önemli unsurdur. Sizlerin toplum nezdinde sergileyeceğiniz temsil ve kamuoyuna vereceğiniz mesajlar bu bakımdan çok önemlidir. ABD’deki Türk öğrenci gruplarıyla ilişkilerinizi güçlendirmenizi, Türk-Amerikan dernekleriyle yakın temas içinde olmanızı istiyorum.”

Türk ve Müslüman öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve İslam kültürünün Amerikan halkına tanıtılması yolundaki çabalara desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitim öğretim hayatınızın ardından, ABD’nin sosyal ve siyasal hayatındaki başarılarınız da bizleri en az Türk toplumunun başarısı kadar memnun edecektir.” diye konuştu.

Bazı çevrelerin, özellikle Akademik unsurları kullanmak suretiyle 1915 olaylarını bahane ederek İslam karşıtı motivasyonlarla Türkiye aleyhinde kampanyalar yürüttüğüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Osmanlı İmparatorluğu’nun gayrimüslimleri yok etme amacıyla tüm Ermenileri katlettiği yalanını ortaya atan odaklara bakıldığında, bu kesimlerin esasen İslam karşıtlığında da birleştiğini görürsünüz. Yoksa Osmanlı’da insanları katletmek, yok etmek gibi bir şey söz konusu değildir. Biz ecdadımız için böyle kara bir lekeyi de kabul edemeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İslam dinine göre bir masumu öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerden, “Bu itibarla, okul ve sosyal hayatınızda, bu çarpıtmalara, entelektüel ve bilimsel düzeyde cevap verilmesinde ben sizlerin katkılarını bekliyorum. Önyargılı bu kampanyalarla mücadelemizde bize destek vermenizi, özellikle okullarınızda uygun vesilelerle bu hususları paylaşmanızı rica ediyorum.” talebinde bulundu.

“Paralel devlet yapılanması, Türkiye’de ümmeti parçalama görevi üstlendi”

Konuşmasında Paralel Devlet Yapılanması’na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili yapının Türkiye’de ümmeti parçalama görevi üstlenmiş olan bir yapı olduğunu belirtti ve “Bizler sonunda Millî Güvenlik Kurulu’nda legal görünüm altında illegal terör örgütleri olarak veya illegal örgütler olarak tavsif edip buna göre de Bakanlar Kurulu’muz kararını verdi ve bu artık Millî Güvenlik Strateji Belgesi içerisine girdi.” şeklinde konuştu.

Söz konusu yapının ABD’e ‘charter school’larda çok ciddi bir parasal kaynak elde ettiğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’de 40 yıldır gizli bir şekilde örgütlenen, kendini dini bir cemaat gibi sunan, diyalog, hizmet, eğitim gibi kavramların arkasına saklanarak bir suç örgütü kuran karanlık bir yapı ile bizler 3 yıldır mücadele ediyoruz. Paralel Devlet Yapılanması olarak adlandırdığımız bu örgüt, 2013 yılından bu yana yargı ve emniyet içerisindeki mensupları aracılıyla meşru hükümete bir darbe girişiminde bulundu. Hamdolsun biz bu darbe teşebbüsünü milletimizin desteği ve duasıyla bertaraf ettik. Liderliğini burada firari olarak yaşayan Fethulah Gülen’in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü, aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından çok daha net bir şekilde görüldü. Paralel Yapı’nın son 3 yıldır, ne kadar Türkiye karşıtı lobi ve ülke varsa onlarla iş birliği halinde çalıştığına şahit oluyoruz. Bu örgüt bilhassa belli bir etkinliğinin olduğu ABD’de ülkemiz aleyhine çok yoğun iftira ve karalama kampanyası yürütüyor. Kendi örgüt çıkarları için İslam düşmanlarıyla karanlık lobilerle iş birliği yapmaktan dahi çekinmiyorlar.”

Öğrencilerden bu yapıya hem de benzeri oluşumlara karşı daha müteyakkız ve dikkatli olmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim tek bir gencimizin, istikbalimizin umudu olan tek bir evladımızın kaybolmasına, karanlık yapılar elinde heba olmasına gönlümüz razı değil. Ben sizlere güveniyorum. Size, heyecanla çarpan yüreklerinizde, ışıldayan gözlerinizde, dik ve asil duruşunuzda bunu hissediyor, görüyorum. Şunu asla unutmayın; hiçbir hesap, Allah’ın hesabının önünde ve üstünde değildir. Herkesin bir hesabı ve planı varsa, mutlak güç ve kudret sahibi olan Rabbimizin de bir hesabı vardır ve sonunda galip gelecek olan, onun hesabıdır. Bizlere düşen bunu aklımızdan çıkarmadan, inançla, kararlılıkla, azimle, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak, çaba göstermektir. İnşallah sizlerin de gayretleriyle bu sancılı dönemler geride kalacak, çok daha aydınlık, çok daha parlak günler gelecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti; eğitim hayatlarında başarı dileklerinde bulunarak “İlmî ve fikrî çalışmalarınızla bu merkeze hayat vermenizi, burayı hakkını vererek en iyi şekilde kullanmanızı sizlerden beklediğimi özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde ABD'deki Müslüman toplumu temsilcilerini de kabul etti.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’ndeki kabulleri ile ABD’deki programını ve temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Andrews Hava Üssü’ne geçti ve İstanbul’a gitmek üzere ABD’den ayrıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir