• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maryland’de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada, dünyada ve ABD'de Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün ve ön yargının yükselişte olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, bu merkezin bu anlamda büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Maryland’de yaptırılan, bahçesi, sosyal-kültürel donatı alanlarıyla insanların gündelik yaşamlarına da hitap eden Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin açılış töreni, ülkedeki Müslüman toplulukların liderlerinin, ABD’deki Türkiyelilerin yanı sıra, ABD’li Müslüman vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin, Amerika’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Yıllar önce merkezin yer aldığı arsada bulunan konteyner camide 25-30 kişi ile iftar ederek bu arazi ile tanıştığını aktaran Erdoğan, “O konteyner, evet böyle bir medeniyet merkezine dönüştü. Ey Rabbim, sana ne kadar hamd etsek azdır.” dedi.

“Bu binalara ruh verecek olan sizlerin çalışmaları olacak”

Merkezin tam bir külliye olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu özellikleriyle merkezimiz, ibadethane yanında, sosyal alandaki tüm ihtiyaçları da karşılayacak şekilde tasarlanmış ve hayata geçirilmiştir. Maryland eyaletinde yapılan bu yatırım hiç şüphesiz civar bölgelerdeki Amerikalı Müslümanlara da hizmet verecektir. Külliyemizin Amerika’da yaşayan tüm Müslümanlar için, tüm kardeşlerimiz, dostlarımız için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Merkezimizin mimari güzelliği elbette takdire şayandır. Ama bunun asıl önemli olan yanı, Amerika’daki Müslüman kardeşlerime vereceği hizmettir vereceği manevi huzurdur. Bu binalara hayat verecek, adeta ruh verecek olan sizlerin çalışmaları olacaktır.” diye konuştu.

“İslam’ın insanlığı kucaklayan değerlerini duyurma konusunda merkezimize önemli görevler düşüyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İslam’ın tüm insanlığı kucaklayan değerlerini, Peygamberimizin sevgi ve merhamet mesajını buradan Amerika’ya ve dünyaya duyurma konusunda merkezimize önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Dünyada ve Amerika’da ne yazık ki Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün ve ön yargının yükselişte olduğu bir dönemden geçiyoruz. İşte onun için bu merkez büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

“Amerika’daki Müslümanlar, Amerikalılık veya Müslümanlık arasında bir seçime zorlanamaz”

Müslümanları birer terörist olarak suçlayanların ortaya çıktığına dikkat çeken ve Amerika’da devam eden Başkanlık yarışında bazı adayların bu görüşleri savunuyor olmalarını da hayret ve şaşkınlıkla izlediğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oysa Müslümanlar, bu ülkenin asli unsurları arasında yer alıyor. Toplumun diğer kesimleri gibi Müslümanlar da Amerika’nın gelişmesinde, çok daha güçlenmesinde onlar da aynı şekilde katkı veriyorlar. Sayın Başkan Obama’nın yakın zamanda yaptığı bir konuşmada da değindiği gibi, Amerika’da yaşayan Müslüman toplum Amerikalılık veya Müslümanlık arasında bir seçime zorlanamaz. Biz bu önyargıları kırmaya çalışırken ne yazık ki Müslüman kimliğiyle hareket eden gözü dönmüş bazı gruplar söylemleri ve tavırlarıyla adeta İslam karşıtı kesimlere hizmet ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından camiyi ve merkezin bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir